"Βάζετε τους πάντες σε πόλεμο με πρόσχημα το κοινωνικό κράτος", κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο νέος αρχηγός απάντησε στον Πρωθυπουργό σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. για το ασφαλιστικό και τα νέα μέτρα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές κάνοντας λόγο για "πολύ ανησυχητική κατάσταση στην κοινωνία από τη συμφωνία αυτή".

"Οφείλουμε οι πολιτικοί να ενώνουμε την κοινωνία και να μην προκαλούμε τους πολίτες με ανούσιες αντιπαραθέσεις. Εσείς κ. Τσίπρα κάνετε το εντελώς ανάποδο και λυπάμαι γι' αυτό", κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "πρόκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση" τα λεγόμενα Τσίπρα στο Τάε Κβον Ντο. 

"Υπάρχουν και κάποιοι που σας αναγνωρίζουν καλές προθέσεις, αλλά τώρα ξέρουν ότι έχετε κοροϊδέψει και αποτύχει. Οι πολίτες βιώνουν τις συνέπειες της δικής σας ανικανότητα", ήταν μία από τις φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιοπιστία τηςΚυβέρνησης, κατηγορία που επανέλαβε σε πολλά σημεία κατά την ομιλία του. 

Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από την κοινωνία σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα. "Μας πάτε πολύ πίσω με την ρητορική δεξιάς - αριστεράς, αλλά το δίλημμα είναι άλλο σήμερα. Εμείς εκπροσωπούμε τις μεταρρυθμίσεις που είναι δύσκολες και έχουν εθνικό πρόσημο. Αυτές επιλέγουμε απέναντι στον λαϊκισμό σας. Θα πάμε μπροστά ή πίσω;", διερωτήθηκε.

"Στραγγαλίσατε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης στο αφαλιστικό", σημείωσε, υπενθυμίζοντας τις διαδηλώσεις κατά του κ. Γιαννίτση και την παρουσία του Συνασπισμού, ενώ έφερε ως παράδειγμα μεταρρυθμίσεις της Ν.Δ. στο ασφαλιστικό, όπως τον νόμο Σιούφα και την ενοποίηση των ταμείων της Φ. Πετραλιά.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν υπήρχε κανένα αίτημα από την Τρόικα για νέα μείωση των συντάξεων επί Κυβέρνησης Σαμαρά, όπως την κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας στα πρακτικά την θετική αξιολόγηση των δανειστών. "Να την διαβάσετε κ. Πρωθυπουργέ. Εκεί ήμασταν και μετά ήρθατε εσείς", τόνισε καταχειροκροτούμενος.

"Οι παραγωγικές δυνάμεις, με γραβάτες ή μη, έχουν καταλάβει την κοροϊδία και σας γυρίζουν την πλάτη. Συρρικνώνεστε κάθε μέρα και μαζί τραβάτε την Ελλάδα πίσω", σημείωσε ανεβάζοντας τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Έκανε λόγο επίσης για δημιουργία συνταξιούχων "δύο ταχυτήτων" από τον Γ. Κατρούγκαλο και την Κυβέρνηση. "Αναρωτιέμαι αν έχει υποπέσει στην προσοχή σας η έκθεση του γρ. προϋπολογισμού που λέει ότι το σχέδιο νόμου δημιουργεί κίνητρα περαιτέρω αύξησης της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής".

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους διορισμούς κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου και διορισμούς. Οι τόνοι ανέβηκαν στην αναφορά του στους διορισμούς του νέου γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "κυνικό αλισβερίσι" και "προσβολή στην Αριστερά να επικαλούνται τα εγγόνια τους παπούδες για μία θέση στο Δημόσιο".