Άλλος το χαρακτηρίζει «κακοδαιμονία», ο δίπλα… βλαστημάει τη ριμάδα την τύχη, οι περισσότεροι τα βάζουν με τον γιατρό και το τεχνικό τιμ! Είναι γεγονός ότι το θέμα με τους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην τρέχουσα σεζόν, έχει παραγίνει. Με το διάστρεμμα του Βαγγέλη Μάντζαρη φτάσαμε αισίως στους 21 τραυματισμούς σε 108 ημέρες για φέτος. Από τις 9 Σεπτεμβρίου που «άνοιξε» τον… χορό ο Μπράιαν Ρόμπερτς με τον μυϊκό σπασμό που ένιωσε στην περίοδο προετοιμασίας μέχρι και μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα.    

Δίχως να έχουμε την παραμικρή διάθεση να το παίξουμε δικηγόροι και πολύ περισσότερο γιατροί (σ.σ. σε καμία περίπτωση αυτό) καθώς ούτε τις απαιτούμενες γνώσεις έχουμε να βγάζουμε διαγνώσεις και να εξετάζουμε αν πήγαν καλά τα προγράμματα θεραπείας των παικτών, ούτε, πολύ περισσότερο, ξέρουμε πως ανταποκρίνεται ο κάθε οργανισμός ή αν δούλεψε σωστά ο παίκτης ή αν μπήκε ενώ δεν έπρεπε (ή αν δεν είπε πονάω, όταν έπρεπε, γιατί υπάρχουν και αυτά), από την πλευρά μας, το μόνο που θα πούμε είναι λίγο… σύνεση και λογική.

Γιατί; Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι και αναθεματίζουμε. Μην τα βάζουμε με όλους και για όλα. Το ξαναλέμε, δεν είμαστε δικηγόροι κανενός ούτε αποσκοπούμε στο να γίνουμε. Αλλά, όταν γυρνάει το πόδι του ο Μάντζαρης στην προπόνηση για παράδειγμα (το τελευταίο περιστατικό) δεν γίνεται να φταίει ο γιατρός. Ο γιατρός θα φταίει αν δεν διαβάσει σωστά την μαγνητική όπως φαίνεται να έγινε λάθος στην περίπτωση του Αγραβάνη. Ούτε ισχύει το «τους ξεζουμίζουν στην προπόνηση και τους σκοτώνουν» γιατί, όπως είχαμε αναλύσει και στο πρόσφατο παρελθόν, οι προπονήσεις από πέρσι διαρκούν μία ώρα με το ρολόι και είναι χαμηλής έντασης. Γιατί και να ήθελαν, δεν το επιτρέπει αυτό το νέο format της Ευρωλίγκας. Μόνο τα ρεπό που δίνονται θα δείτε ότι είναι περισσότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Φυσικά και ανησυχεί και θορυβεί το να «πέφτει» ο ένας πίσω από τον άλλο και ΔΕΝ ασπαζόμαστε γενικά και το «να η Ρεάλ έχει τόσους τραυματίες, να η Μπαρτσελόνα πέρσι αποδεκατίστηκε». Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρει τι κάνει. Έχει πολλούς τραυματίες, δεν έχει καταφέρει καν να κάνει προπόνηση πλήρης και ως φυσικό επακόλουθο, όταν λείπουν ένας-δυο οι υπόλοιποι στις θέσεις τους, παίζουν παραπάνω, καταπονούνται περισσότερο και μετά από λίγες ημέρες βγάζουν και αυτοί τραυματισμούς. Ντόμινο είναι… Αυτό που επισημαίνουμε όμως είναι πως δεν ωφελεί να βρίζουμε τους γιατρούς και τους προπονητές για όλα. Ακόμα και γιατί κόλλησε κάποιος ίωση από τα παιδιά του στο σπίτι.

Επαναλαμβάνουμε, πως ευθύνες υπάρχουν αλλά όχι για όλα. Κάποια πράγματα μπορεί να είχαν λειτουργήσει διαφορετικά, όπως με τον ώμο του Στρέλνιεκς που ο ίδιος είχε πει ότι κάνει τα καλοκαίρια ενδυνάμωση πριν ακόμα έρθει στον Ολυμπιακό ή με τον Τιλί που από την κάψα του μπήκε στην προετοιμασία αμέσως δίχως να κάτσει επειδή πείσμωσε που «κόπηκε» από την Εθνική Γαλλίας ή να μην έπαιζε ο Σπανούλης στο Κύπελλο στη Λάρισα ή με την διαβόητη πλέον περίπτωση του Αγραβάνη, που φαίνεται πως και εκεί κάτι δεν «διαβάστηκε» σωστά, αλλά δεν είναι ανίκανος ο γιατρός, γιατί ο Πρίντεζης έχει θέμα χρόνιο με την μέση του ή φταίει το τεχνικό τιμ με τα διαστρέμματα και αυτά που γίνονται μέσα στους αγώνες. Δεν μιλάμε για μυϊκά. Αν είχαν συσσωρευτεί τέτοιοι τραυματισμοί να το συζητάγαμε από άλλη διάσταση το θέμα.    

Κάτι τελευταίο… Ο Τσαβίσης είναι καλός γιατρός. Μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος γιατρός που υπάρχει στον πλανήτη πάνω αλλά είναι καλός γιατρός. Δεν το λέμε εμείς αυτό. Οι παίκτες το λένε που συνεργάζονται χρόνια με γιατρούς και έχουν καλή άποψη και γνώση επί του θέματος. Θέλει μία ηρεμία, λογική πάνω απ’ όλα και καθαρό μυαλό. Όπως και σε μία γνωμάτευση. Πολύ βάλλεται γιατί λένε 10 ημέρες αλλά δεν βγαίνουν 10 και είναι παραπάνω ή το «μέρα με τη μέρα» θα εκτιμάται η κατάσταση του καθενός. Κάθε οργανισμός δεν αντιδρά το ίδιο. Στον Πέτγουεϊ δίνανε με βάση την πάθηση 20 ημέρες και στις 10 επανέρχονταν. Όσο ευπαθής είναι ο οργανισμός του άλλο τόσο αντιδρούσε στα τραύματα γρήγορα. Ο Λοτζέσκι ήταν το αντίθετο ακριβώς. Αν πονάει ο παίκτης και το αιμάτωμα π.χ δεν έχει υποχωρήσει θα το πηγαίνουν μέρα με τη μέρα. Αν δεν πονάει, μπαίνει στις προπονήσεις και ξεκινάει…

ΥΓ: Γι αυτό θα κάνετε καλά πολλοί να μην βιάζεστε ούτε να το παίζουμε γιατροί στην περίπτωση του Κιμ Τιλί. Ο γιατρός έδωσε μετά το χειρουργείο 4.5 με 5 μήνες. Πολλοί μείνατε στην αρχική γνωμάτευση και τον περιμένετε τον Φεβρουάριο να βγάζει μάτια. Πάει καλά η αποθεραπεία του και η ενδυνάμωση που κάνει αλλά μην τρελαίνεστε και αδημονείτε. Αισιοδοξούν στον Ολυμπιακό πως μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος να παίξει. Πρέπει να εξετάζεται όμως και να πηγαίνει βήμα το βήμα. Χίλιες φορές να «καταναλώσει» όλο τον χρόνο και να μπει χωρίς βιασύνη Μάρτιο.   

ΟΙ 21 ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ 108 ΗΜΕΡΕΣ

9 Σεπτεμβρίου 2017

Μπράιν Ρόμπερτς

Μυϊκός σπασμός έμεινε εκτός από τα φιλικά με Τρίκαλα και Προμηθέα.

21 Σεπτεμβρίου 2017

Γιώργος Πρίντεζης

Σφίξιμο στη μέση, έλειψε από το τουρνουά στην Κρήτη.

25 Σεπτεμβρίου 2017

Κώστας Παπανικολάου

Χειρουργήθηκε στον αστράγαλό του, δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με την Μπεσίκτας.

26 Σεπτεμβρίου 2017

Βασίλης Σπανούλης

Ενοχλήσεις στο γόνατο, δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με την Μπεσίκτας.

28 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάνις Στρέλνιεκς

Κάκωση στον ώμο, δεν έπαιξε στο φιλικο με την Μπεσίκτας.

30 Σεπτεμβρίου 2017

Μπράιαν Ρόμπερτς

Θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο. Δεν αγωνίστηκε με Παναθηναϊκό και Μπασκόνια.

6 Οκτωβρίου 2017

Βασίλης Σπανούλης

Οστεοχονδρίτιδα κνημιαίου κυρτώματος.

Εκτός με Παναθηναϊκό (Α1), Μπασκόνια, Κύμη, Μάλαγα, Τρίκαλα, Μακάμπι, Κίμκι, Άρη, Μπαρτσελόνα, Άρη (Κύπελλο), Παναθηναϊκό (Ευρωλίγκα), Ρέθυμνο, Φενέρμπαχτσε, Ερυθρό Αστέρα, Κολοσσό Ρόδου, Αρμάνι Μιλάνου, Βαλένθια.

12 Οκτωβρίου 2017

Κιμ Τιλί

Υπέστη απόσπαση τένοντα μακρού προσαγωγού στην προθέρμανση με την Μπασκόνια στη Κρήτη και έκανε χειρουργείο. 4.5 με 5 μήνες εκτός.

14 Οκτωβρίου 2017

Κώστας Παπανικολάου

Οστικό οίδημα στο γόνατο, έμεινε εκτός από το ματς με την Κύμη.

15 Οκτωβρίου 2017

Βαγγέλης Μάντζαρης
Κάκωση στο δάχτυλο ποδιού, έχασε το δεύτερο ημίχρονο με την Κύμη και τους αγώνες με Τρίκαλα, Άρη, Ρέθυμνο, Βαλένθια, Κόροιβο. Έπαιξε σε πόσα ματς κάνοντας πάνω από δέκα ενέσεις.

15 Οκτωβρίου 2017

Γιάνις Στρέλνιεκς

Οστικό οίδημα κλείδας, δεν έπαιξε με τη Μάλαγα.

23 Οκτωβρίου 2017

Γιώργος Πρίντεζης

Διάταση οπίσθιου κνημιαίου δεξιά, έχασε τον αγώνα με τα Τρίκαλα.

17 Νοεμβρίου 2017 

Δημήτρης Αγραβάνης

Οίδημα στην κεφαλή περόνης. Δεν αγωνίστηκε με Κολοσσό Ρόδου, Αρμάνι Μιλάνου, Βαλένθια.

20 Νοεμβρίου 2017

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Τενοντίτιδα στο δεξί γόνατο, έχασε τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου.

6 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Αγραβάνης

Κάκωση τένοντα τετρακέφαλου, δεν έπαιξε με Ρεάλ Μαδρίτης και ΑΕΚ.

6 Δεκεμβρίου 2017

Ιωάννης Παπαπέτρου

Ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό, δεν έπαιξε με Ρεάλ Μαδρίτης και ΑΕΚ. Έπαιξε στο τελευταίο 5άλεπτο με τον Κόροιβο όπου αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

10 Δεκεμβρίου 2017

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Διάστρεμμα στο δεξί πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν έχει αγωνιστεί με Λαύριο και Μπάμπεργκ, ΤΣΣΚΑ, Εφές στην Ευρωλίγκα. Χάνει και τη Ζαλγκίρις.

10 Δεκεμβρίου 2017

Γιώργος Πρίντεζης

Ενοχλήσεις στη μέση κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ.

15 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Αγραβάνης

Ρήξη πρόσθιου χιαστού, χειρουργήθηκε και χάνει όλη τη σεζόν.

19 Δεκεμβρίου 2017

Γιώργος Πρίντεζης

Διάστρεμμα στο δεξί πόδι πριν από την ΤΣΣΚΑ. Έχασε ΤΣΣΚΑ, Εφές και χάνει τη Ζαλγκίρις.

26 Δεκεμβρίου 2017

Βαγγέλης Μάντζαρης

Διάστρεμμα στο δεξί του πόδι κατά τη διάρκεια της προπόνησης πριν την Ζαλγκίρις.