Είναι από εκείνες τις ιστορίες που πλέκεται η πραγματικότητα με το μεταφυσικό και δημιουργεί έναν αστικό θρύλο που ποτίζει κάθε κοινωνία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα παραδοσιακό σπίτι, ένα παλιό αρχοντικά  που έχει δύο εισόδους. Η μία βρίσκεται στην παραλία  Βοτσαλάκια του Πειραιά ακριβώς πάνω στη Θάλασσα και δίπλα από το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της περιοχής και κοιτάει το νησάκι του «Παρασκευά» και η άλλη βρίσκεται επί της Καραγεώργη Σερβίας και έχει δύο σιδερένιες πόρτες, αρκετά ψηλές και σκουριασμένες, ενώ κατά μήκος της μαντρότοιχου της υπάρχουν κομμάτια από σπασμένα γυαλιά τα οποία αφού τα κάρφωσαν σε φελιζόλ τα στερέωσαν όρθια με τσιμέντο για να είναι σταθερά και να εμποδίσουν την είσοδο σε κάθε επίδοξο επίσκέπτη ή «εισβολέα».

Η ιστορία που στοιχειώνει το συγκεκριμένο κτήριο, που κάποτε ανήκε στην οικογένεια των Μαυρομιχαλαίων, κάνει λόγο για μία Ελληνίδα νεαρή και όμορφη κοπέλα που βιάστηκε και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι από έναν πλούσιο Τούρκο έμπορο.

Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, από το τραγικό αυτό περιστατικό και μετά το πνεύμα της άτυχης κοπέλας κατοικεί μέσα στο σπίτι και έχει εμφανιστεί σε κάθε επίδοξο αγοραστή εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την εξαγορά του, όσο όμως και την αξιοποίηση του.

Κάποιοι άλλοι βέβαια έκαναν λόγο για ανόητες προλήψεις και δεισιδαιμονίες, όπως και να έχει η ιστορία και μόνο φορτίζει ιδιαίτερα αυτό το μέρος που τη νύχτα μοιάζει με σκηνικό από ταινία τρόμου.