Πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  για τις σφαίρες που προωθήθηκαν από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Β. Παπαδόπουλο το 2014 στη Ράκα, που αποτελεί προπύργιο του ISIS.  

Εικότερα, νέα στοιχεία που σφίγγουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο και τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Στην συνέντευξή της η εκπρόσωπος  Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη παρουσίασε  έγγραφο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι σφαίρες και βλήματα από το Κιλκίς και το εργοστάσιο Παπαδόπουλου,  εστάλησαν στις 26 Ιουλίου του 2014 στη Ράκα, όπως κατεγράφη άλλωστε αυτό  από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή που αποκάλυψαν το Σάββατο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. 

Μετά και τις εξελίξεις αυτές η  ΝΔ ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Πιο αναλυτικά η κ. Σπυράκη αναφερόμενη στον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου σημείωσε πως «ο κ.Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρέθηκαν όπλα του στον ISIS . Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο».
Στη συνέχεια η κ. Σπυράκη κάλεσε την  κυβέρνηση να «μας πει αν έχει ελεγχθεί η δραστηριότητα του κ.Παπαδόπουλου, πριν ακόμα αρχίσει να έχει κάποια σχέση με την εταιρία του», ενώ υπογράμμισε πως «η ΝΔ ζητεί την άμεση σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας να δώσουν απαντήσεις. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς εξωτερικών και  Άμυνας να δώσεις εξηγήσεις.  
ΕΓΓΡΑΦΑ
Η κ. Σπυράκη παρουσίασε επίσης και το δημόσιο έγγραφο  της Ευρωπαϊκής Αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014, στο οποίο καταγράφεται η εταιρία του κ.Παπαδόπουλου από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων.

Όπως σημείωσε η κ. Σπυράκη: «Αυτή η καταγραφή έγινε  το τέλος του 2014, αλλά η ΝΔ δεν έκανε δουλειές με τον κ.Παπαδόπουλο αλλά η επόμενη κυβέρνηση με τον κ.Καμμένο .