Στην τακτική των προκλήσεων επιμένει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν είχε καμία επιφύλαξη να θέσει το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης ακόμη και εντός ελληνικού εδάφους, αλλά ακόμη και εντός του Προεδρικού Μεγάρου και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Για πρώτη φορά Τούρκος Πρόεδρος, θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας και ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης σε ελληνικό έδαφος και επιμένει μάλιστα στην εθνικιστικές του θέσεις ακόμη και μετά από την απάντηση που του έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας ότι το ζήτημα της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτο.


Ο κ. Ερντογάν θέτει εκ νέου σε κρίση της διμερείς σχέσεις των δύο χωρών φέρνοντας σε δύσκολη θέση  την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία με αμηχανία παρακολουθεί πια τις ραγδαίες εξελίξεις από τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου. Το Μέγαρο Μαξίμου που από χθες το βράδυ δέχθηκε το πρώτο στίγμα των προθέσεων του Τούρκου Προέδρου με την συνέντευξη του Ερντογάν, ακόμη δεν φαίνεται να έχει ανασυνταχθεί και παρακολουθεί μουδιασμένο τον Τούρκο Πρόεδρο να τραβάει το χαλί από την ελληνική διπλωματία.

Η επίσκεψη του Ερντογάν γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, καθώς εμφανίζεται επικίνδυνα προκλητικός και  αντιλαμβανόμενος ότι το έδαφος από την ελληνική πλευρά ήταν απροετοίμαστο είναι εκείνος τελικά που θέτει την ατζέντα  της συζήτησης.