Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στη Μάνδρα απέδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα για δεύτερη φορά τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής, από τις φονικές πλημμύρες.

Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Μητσοτάκης από την Δήμαρχο Μάνδρας δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι κάτοικοι της Μάνδρας πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα για τις μεγάλες καταστροφές στη ζωή και τις περιουσίες τους. «Από την πρώτη στιγμή η ΝΔ στάθηκε στο πλευρό της Μάνδρας και στους κατοίκους που επλήγησαν από την πρωτοφανή καταστροφή που θρηνήσαμε 23 θύματα.

Η Μάνδρα, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα… θρηνεί. Αυτό που επιβάλλεται σήμερα είναι το συντομότερο δυνατόν να πάρουν το βοήθημα οι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. . Να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στην περιοχή και βρει την ισορροπία της.  
Τα έργα τα ο ποία για 10ετίες δεν έγιναν ήταν μια εγκληματική παράλειψη και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση.   Τα μεγάλα αντιπλημμυρικά  έργα υποδομής πρέπει  να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό».  

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης, καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στα έργα υποδομής που είναι απαραίτητο να γίνουν σε όλη τη χώρα. «Δεν είναι η Μάνδρα η μόνη περιοχή που κινδυνεύει από πλημμύρες. Η πολιτεία οφείλει να κάνει ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα φαινόμενα και καταστροφές. Η ΝΔ εξακολουθεί να διαθέτει τις δυνάμεις της στο πλευρό των δημοτών της Μάνδρας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.   
Αυτή την στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραμένει την περιοχή, κάνει αυτοψία στην πόλη-φάντασμα της Μάνδρας και συνομιλεί με κατοίκους που έζησαν τον εφιάλτη. 


Λίγο νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης χαιρετώντας πλήθος κατοίκων που τον περίμεναν έξω από το Δημαρχείο της Μάνδρας και σφίγγοντας θερμά το χέρι στους πληγέντες της περιοχής είχε συνάντηση με την Δήμαρχο Μάνδρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών στις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και σχετικά με την πορεία των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις.

 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και τους ρυθμούς τους που προσπαθούν να επανακτήσουν, αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το έργο της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών.  

Να σημειωθεί ωστόσο ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την περιοχή μετά τις φονικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 23 συνανθρώπους και κατέστρεψαν τις  περιουσίες εκατοντάδων πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο σημείο της καταστροφής. Ήδη το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου, την ίδια μέρα που οι φονικές πλημμύρες είχαν προκαλέσει την καταστροφή, είχε βρεθεί στην περιοχή. Επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, όπου ενημερώθηκε για την ανείπωτη τραγωδία και στις δηλώσεις του είχε τονίσει πως «εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι' αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» και είχε ζητήσει πληροφόρηση και για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Πέραμο και την Μάντρα.

«Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» ήταν τότε η απάντηση των φορέων, ενώ σε ερώτηση του προέδρου της ΝΔ για τη σύσκεψη που είχε γίνει προ εννιά ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής στην οποία είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι μετέχοντες στη συνάντηση υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι προληπτικές ενέργειες.
 
 Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Πειραιώς επιθυμούν να ρίξουν το βάρος στον τομέα της καθημερινότητας, θέλοντας ουσιαστικά να βρίσκονται κοντά στον πολίτη, μιας και θεωρούν πως ο πρωθυπουργός αλλά και οι συνεργάτες είναι κλεισμένοι στα κυβερνητικά κτίρια και σίγουρα μακριά από τους πολίτες.  
Τέλος, σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πρόκειται να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, καθώς την Πέμπτη θα δοθεί σε ειδική εκδήλωση το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.