Αρνητικό αντίκτυπο στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας είχε το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα σύμφωνα με το οποίο ο παλαίμαχος πολιτευτής της συντηρητικής παράταξης στον Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η συνάντηση αυτή είχε διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες και πιθανολογείται πως είχε ως αντικείμενο την κάθοδο του κ. Μιχαλολιάκου στην κεντρική πολιτική σκηνή με το κόμμα των Αν. Ελ. ένα κόμμα που μπορεί ναι μεν παλεύει για την είσοδο του στην επόμενη βουλή, όμως φαίνεται αυτή τη στιγμή πως προσφέρει πολιτικό οξυγόνο σε έναν άνθρωπο που μετά την ήττα του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές παραιτήθηκε από επικεφαλής της αντιπολίτευσης και απουσίασε από κάθε πολιτική δραστηριότητα του Πειραιά.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν προκάλεσε όμως μόνο μουρμούρα και αλγεινή εντύπωση σε ανθρώπους που παραδοσιακά στήριξαν τον κ. Μιχαλολιάκο τα χρόνια της πολιτικής του νιότης. Το σενάριο αυτό της αυτομόλησης του κ. Μιχαλολιάκου στους Αν.Ελ. αναμένεται να προκαλέσει και ενδοοικογενειακή διαμάχη, καθώς ο γαμπρός του Κώστας Κατσαφάδος είναι βουλευτής εν ενεργεία με τη Νέα Δημοκρατία και αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου τη βουλευτική έδρα στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως θα έχει ως πολιτικό του αντίπαλο τον πεθερό του.