Μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον πρώην αντινομάρχη και πρώην αντιδήμαρχο Πειραιά Μύρωνα Καλαϊτζάκη έρχεται αυτές τις ημέρες στο φως και συζητιέται σε όλα τα στέκια της πόλης.   

Ο Μύρωνας Καλαϊτζάκης την εποχή που ήταν νέος και δούλευε στα κρουαζιερόπλοια είχε συνάψει σχέσεις με μία νεαρή νιόπαντρη γυναίκα από την Ελβετία ονόματι Έρικα η οποία είχε επισκεφτεί τη χώρα μας για μήνα του μέλιτος μαζί με τον άντρα της.

Η Έρικα όπως γράφει γνωστή εφημερίδα που αποκαλύπτει το θέμα τον χρησιμοποίησε για να κάνει παιδί, καθώς ο άντρας της δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει και στην Ελβετία απαγορεύονταν οι υιοθεσίες. Έτσι ήρθε σε συνεννόηση με τον άντρα της και έστησαν ολόκληρο σχέδιο στον ανυποψίαστο νεαρό τότε νεαρό Μύρωνα ο οποίος εν αγνοία του απέκτησε ένα γιο, κάτι που το έμαθε και ο ίδιος 30 χρόνια όταν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του ένας Ελληνοελβετός επιχειρηματίας ονόματι Ανανιάδης.

 Ο κ. Ανανιάδης επισκέφτηκε τον ο κ. Καλαϊτζάκη στο γραφείο του στη Νομαρχία και όπως περιγράφεται στην εφημερίδα από την δημοσιογράφο Κλάρα Ασημακοπούλου με το που τον αντίκρισε έμεινε έκπληκτος από την ομοίοτητα μεταξύ των δύο αντρών  και του ζήτησε να πάνε σε μία καφετέρια για να μιλήσουν.  Στην καφετέρια ο μυστηριώδης καλεσμένος διάλεξε ένα απομακρυσμένο τραπέζι για να κάτσουν και εκεί άρχισε να του λέει «η γυναίκα μου είναι ψυχίατρος και το συζήτησα μαζί της για να έρθω να σας δω» και συνέχισε με ερωτήσεις «είστε παντρεμένος; έχετε οικογένεια;  Για να πάρει την απάντηση «έχω χωρίσει, έχω παντρευτεί την πολιτική»

Ο Ελληνοελβετός επισκέπτης έκανε και πολλές ερωτήσεις και άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει σε προσωπικά θέματα. Εκεί ο κ. Καλαϊτζακης αντέδρασε με τον κ. Ανανιάδη να συνεχίζει να ρωτάει όμως επίμονα «εκείνη την εποχή στο κρουαζιερόπλοιο είχατε γνωρίσει μία κοπέλα από την Ελβετία;» και να εισπράττει απαντήσεις χωρίς περιεχόμενο όπως «Δεν καταλαβαίνω είχα γνωρίσει αρκετές». Στο σημείο αυτό έφτασε και το κρίσιμο ερώτημα «Κάποια παντρεμένη και μάλιστα νιόπαντρη έκανε τότε μήνα του μέλιτος;» εκεί ο κ. Καλαϊτζάκης άρχισε να υποχωρεί στο διάλογο και έδειξε πως θυμόταν απαντώντας «η Έρικα ήταν μία πανέμορφη κοπέλα περάσαμε μαζί 20 ημέρες κι αυτό ήταν όλο. Γιατί με ρωτάτε κάτι τόσο προσωπικό;»  ρώτησε τον αδιάκριτο ομογενή για να εισπράξει μία απάντηση που του άλλαξε τη ζωή.

«Κύριε Καλαϊτζάκη έχω την υποχρέωση να σας πω ένα μυστικό που σας αφορά και το γνωρίζω χρόνια. Μπορείτε αν θέλετε να μη δεχτείτε να με ξαναδείτε. Όμως πρέπει να το μάθετε. Από εκείνη τη νεανική σας περιπέτεια έχει προκύψει ένα παιδί. Ένας γιος 28 χρονών και μάλιστα είστε ολόιδιοι. Τον λένε Στέφανο είναι 28 χρονών. Γνωρίζει ελληνικά έχει επισκεφτεί την Ελλάδα αρκετές φορές και είναι γιατρός. Χειρούργος με τέσσερις ειδικότητες. Κορυφαίος στην Ελβετία. Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βέρνης».

Στη συνέχεια ο κ. Ανανιάδης του εξήγησε όλη την πλεκτάνη που έστησε το νεαρό ζευγάρι στο μήνα του μέλιτος προκείμενου να αποκτήσει παιδί με τον τότε αντινομάρχη να μένει εμβρόντητος και να απαντάει. «δηλαδή με χρησιμοποίησαν για να κάνουν παιδί;» και τον Ελληνοελβετό επιχειρηματία να του απαντάει «πείτε το κι έτσι. Το θέμα είναι πως ο γιος σας έγινε γιατρός, έκανε εξετάσεις DNA στον εαυτό του και τους γονείς του και διαπίστωσε πως κάτι συμβαίνει με την πατρότητα του. Μένει μόνος του. Η μητέρα του και ο άντρας της με παρακάλεσαν να σας βρω. Θέλει να γνωρίσει τον βιολογικό του πατέρα. Δεν θέλει κάτι.

Η Κλάρα Ασημακόπουλου στο ρεπορτάζ της γράφει πως λίγο καιρό η συνάντηση έγινε στη Βέρνη με πατέρα και γιο να αγκαλιάζονται και να κλαίνε για ώρες.