Colpo grosso για τη δηµιουργία ενός νέου και πανίσχυρου «στρατού» κοµµατι κών φίλων σε όλες τις ∆ηµόσιες Επιχειρήσεις και τους Οργανισµούς και ταυ τόχρονα για τον απόλυτο έλεγχο του τρόπου µε τον οποίο ένα µέρος αυ τών θα περάσει σε χέρια ενδιαφε ρόµενων επενδυτών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Μέγαρο Μα ξίµου.

Καιρό τώρα, η κυβέρνηση αναζη τούσε έναν εύσχηµο τρόπο για να αντικαταστήσει τα πολυπληθή ∆ι οικητικά Συµβούλια των ∆ΕΚΟ που δεν της είναι αρεστά και δεν βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχό της. Ο τρόπος φαίνεται ότι βρέθηκε µέσω της Ελληνικής Εταιρείας ∆η µοσίων Συµµετοχών και Περιουσί ας Α.Ε.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη σηµα ντικότερη θυγατρική εταιρεία του γνωστού µας Υπερταµείου Απο κρατικοποιήσεων, η οποία δηµι ουργήθηκε πέρυσι µε τη σύµφωνη γνώµη του υπουργείου Οικονοµι κών και των δανειστών µας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η δηµι ουργία της προχώρησε «για να συµ βάλλει στην οικονοµική ανάπτυξη και να συνεισφέρει στην αποµείω ση των οικονοµικών υποχρεώσεων της χώρας»

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή