Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας της Πέλλας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Γιώργου Κατίδη, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής (10/01), κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ηρακλή Αγίου Λουκά - Πυρσού Πετριάς για τη Β' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος Πέλλας, στον οποίο συμμετείχε ως μέλος της ομάδας των γηπεδούχων, επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας της Πετριάς.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ. απομακρύνθηκε από το γήπεδο κι έκτοτε αναζητείται, ενώ τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Έδεσσας, από όπου τα δύο πήραν ήδη εξιτήριο.

Οι αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι σύντομα θα δοθεί εξιτήριο και στον τρίτο νοσηλευόμενο, ο οποίος είναι 16 ετών και νοσηλεύεται με κατάγματα στον αυχένα και στον θώρακα.

Σε βάρος του Κατίδη έχει σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες του ξυλοδαρμού και της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού.

Ο Γιώργος Κατίδης κατάγεται από τον Άγιο Λουκά, ενώ εδώ και τρία χρόνια έχει αποκλειστεί δια βίου από τις Εθνικές Ομάδες, εξαιτίας του ναζιστικού χαιρετισμού που έκανε πανηγυρίζοντας δικό του γκολ, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα Α.Ε.Κ. - Βέροια.

 

Πώς έγινε το συμβάν

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί σε Άρη Θεσσαλονίκης, Α.Ε.Κ., Νοβάρα, Βέροια και Λεβαδειακό, στο 58ο λεπτό του αγώνα, σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνα, μετά από λεκτική διένεξη με αντίπαλο παίκτη, φέρεται να του όρμηξε γρονθοκοπώντας τον στο κεφάλι και στο στήθος και ρίχνοντας τον στο έδαφος. 

Ακολούθως χτύπησε με όλο του το μίσος τον πεσμένο 16χρονο (!) αντίπαλο του, ενώ τραυμάτισε και δύο ακόμη παίκτες που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Ο αγώνας διακόπηκε και οι τρεις τους διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, όπου στον πρώτο διαγνώστηκαν κατάγματα στον αυχένα και στο θώρακα, ένας είναι με ραγισμένο χέρι και ο τρίτος με μώλωπες και εκδορές. 

Ο δράστης εξαφανίστηκε από το γήπεδο και φέρεται να πήγε σε γειτονικό χωριό για να αποφύγει τη σύλληψη, αλλά και την οργή συγγενών και φίλων των θυμάτων του που τον αναζητούσαν με άγριες διαθέσεις.