Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη του προέδρου μετά τη δεύτερη εκλογική διαδικασία. Το μοναδικό απρόοπτο των εκλογών ήταν η εισβολή των κουκουλοφόρων στο εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα κλείνουν στις 7 το απόγευμα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής με τη μετάδοση από τα εκλογικά κέντρα να γίνεται μέσω φαξ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το στοιχείο που θα κρίνει τον νικητή είναι η συμμετοχή στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις 14:00 είχαν ψηφίσει περίπου 225.000 ψηφοφόροι και εκτιμούν ότι τελικά η συμμετοχή θα φτάσει περίπου τους 350.000 ψηφοφόρους.

Δηλαδή, εξηγούν, ότι θα ψηφίσει τελικά περίπου το 80-85% σε σχέση με τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

 

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

"Η ΝΔ από αύριο θα ξεκινήσει μια νέα πορεία θα δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα κυβερνητικό και θα ξανακατακτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή τη διαδικασία.

Νικητής είναι η δημοκρατία μέσα στη Ν.Δ. και νικητές είμαστε όλοι, και έτσι θα βαδίσουμε", δήλωσε ο κ. Μειμαράκης,

 

Κυριάκος Μητσοτάκης

"Σήμερα ξημερώνει μια νέα μέρα για την Ν.Δ. και την Ελλάδα. Η επόμενη μέρα θα βρει την ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη", δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος κ. Μητσοτάκης σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς.