Στη Media Day του Ολυμπιακού μίλησε και ο Βασίλης Σπανούλης, με τον αρχηγό των φιναλίστ της Ευρώπης, να σημειώνει πως νιώθει πολύ καλά φέτος και πως θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova

«Μια καινούργια σεζόν με ίδιους στόχους. Έχουν έρθει πολλοί καινούργιοι παίκτες, κάτι που κάνει τη δουλειά των προπονητών πιο δύσκολη. Υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα και γίνεται σκληρή δουλειά. Όλοι εγκλιματίζονται στην ομάδα και οι περισσότεροι ξέρουν που έχουν έρθει. Η ομάδα πέρυσι έφτασε σε έναν τελικό και θα μπορούσαμε να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω. Αισθάνομαι καλά με το κορμί μου. Σκοπός είναι να δούμε τι θα κάνει η ομάδα και όχι εγώ. Το θέμα είναι να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αν στοχεύει να προσπεράσει τον Γκάλη στον πίνακα των σκόρερ: «Δεν είναι στόχος μου να ξεπεράσω τον Γκάλη στους πόντους. Όταν παίζεις αυτό που κοιτάς είναι να κερδίζει η ομάδα. Είμαι καλά και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είναι πετυχημένη η σεζόν».

Για το τι θα ήθελε να αλλάξει από την περσινή σεζόν: «Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι να μην ήταν τραυματίες δυο βασικοί παίκτες και να μην ήμουν άρρωστος κατά τη διάρκεια των τελικών».

Για το αν θα μεγαλώσει το “rotation” στον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό οι προπονητές. Πολλές φορές εξαρτάται από το παιχνίδι. Δε μπορείς από τώρα να πεις πως θα παίξεις. Θα χρειαστεί μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ την εφετινή σεζόν. Είναι μεγάλη η σεζόν».

Για το ποιον θεωρεί φαβορί στη φετινή Euroleague, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: «Δεν φοβάμαι κάποιον και τους σέβομαι όλους. Οι μισές ομάδες είναι φαβορί για τον τίτλο».