Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με την Ακαδημία του να δημιουργεί σπουδαία ταλέντα, τα οποία «λάμπουν» με τις εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος κοστολογείται πάνω από 20 εκατ. ευρώ και μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Λεβερκούζεν, δίνουν γη και ύδωρ για να τον κάνουν δικό τους. Μια ιστορική μεταγραφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πρόκειται για την ακριβότερη πώληση ελληνικής ομάδας, αλλά και για την ακριβότερη πώληση Ελληνα ποδοσφαιριστή. Η εκτόξευση της καριέρας του Παναγιώτη Ρέτσου αποδεικνύει περίτρανα τη σκληρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Ο 19χρονος αμυντικός Ρέτσος έμαθε ποδόσφαιρο στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στους «ερυθρόλευκους» και έλαμψε φορώντας τη φανέλα με τον δαφνοστεφανόμενο έφηβο. Ο νεαρός έφτασε να κοστολογείται πάνω από 20 εκατ. ευρώ και έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους αμυντικούς στην Ευρώπη!

Διαβάστε στον «ΓΑΥΡΟ» που κυκλοφορεί το αναλυτικό ρεπορτάζ για τον Παναγιώτη Ρέτσο, αλλά και για τις επαφές του Ολυμπιακού με την Λεβερκούζεν.