Μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να δέχτηκε κριτική κατά καιρούς, ωστόσο, έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια φέτος για να καθιερωθεί ξανά στον Ολυμπιακό.

Στα 30 του χρόνια ο Φορτούνης φέτος έχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού 4 γκολ και 10 ασίστ σε 25 αγώνες (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο). Και όλα αυτά στο come back του στην ομάδα. Για να βρούμε διψήφιο αριθμό ασίστ του τελευταία φορά ή σε προηγούμενη περίσταση πρέπει να πάμε πίσω στο 2020-2021. Σεζόν όπου είχε 2.338 λεπτά με 13 ασίστ και 9 γκολ σε 46 αγώνες.

Φέτος έχει φτάσει τις 10 ασίστ, δηλαδή 3 λιγότερες από εκείνη την αγωνιστική περίοδο, έχοντας όμως 1.516 λεπτά παρουσίας στον Ολυμπιακό. Δηλαδή, λιγότερο χρόνο παρουσίας.

Φυσικά, έχει σκοράρει και απευθείας με φάουλ φέτος. Στα δε play-Offs έχει τις 3 από τις 10 στο σύνολο ασίστ του στην τρέχουσα περίοδο που θα ολοκληρωθεί για τον Ολυμπιακό στις 14 Μαϊου. Εννοείται πως δεν είναι η τοπ χρονιά του όμως είναι μία σεζόν όπου έχει δώσει αρκετές βοήθειες στην ομάδα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως στα 30 του πια έχει πίσω του δύο χιαστούς και δύο σοβαρά χειρουργεία. Ανεξάρτητα από αυτό αρκετές φορές έχει υποχρεωθεί βάσει πλάνου να λειτουργεί ακόμα και ως εξτρέμ ή έχει απαιτηθεί να γυρίζει πιο πίσω για να παίζει ως οκτάρι.