Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League «σφράγισε» ο Ολυμπιακός, ύστερα από την αποψινή ισοπαλία (2-2) με την Παρτιζάν, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν το «εισιτήριο» με συνολικό σκορ 5-3, αξιοποιώντας έτσι τη νίκη τους (3-1) στη Σερβία.

Θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή, στην οποία θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών. Ο Θρύλος προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ, με τους Καρσελά (21’) και Φορτούνη (51’), αλλά οι Σέρβοι ισοφάρισαν ισάριθμες, με τους Σουμά (33’) και Τζούρτζεβιτς (84’).

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να δείχνουν ότι δεν ήρθαν στην Ελλάδα για… τουρισμό. Από την αρχή, μάλιστα, έπαιζαν σκληρά, με τον Ισπανό διαιτητή, Εστράδα, κατά διαστήματα να ανέχεται το παιχνίδι τους. Στο 14’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Καπίνο έκανε σπουδαία απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Τζούτρζεβιτς, ύστερα από σέντρα του Γιάνκοβιτς από δεξιά.

Ο Θρύλος άνοιξε το σκορ (1-0) στο 22’, όταν ο ρέφερι αποφάσισε (επιτέλους) να δείξει την πρώτη κάρτα στους φιλοξενούμενους, σε φάουλ του Γέφτοβιτς στον Μάριν. Την εκτέλεσή του, από θέση ελαφρώς δεξιά έξω από την περιοχή, ανέλαβε ο Μεχντί Καρσελά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χάρη σε λάθος του Κιάιτς (την έχασε μέσα από τα χέρια του).

Η απάντηση των Σέρβων ήρθε 11 λεπτά αργότερα (33’), αυτή τη φορά εξαιτίας ενός λάθους του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο Γιάνκοβιτς σούταρε από μακριά, ο Καπίνο δεν κατάφερε να μπλοκάρει, η μπάλα έφυγε από την αγκαλιά του και στρώθηκε στον Σουμά, ο οποίος έκανε το 1-1 με κοντινό πλασέ. 

Μέχρι το τέλος το πρώτου 45λέπτου οι δυο ομάδες είχαν από ένα καλό σουτ (από Ταβάμπα και Καρσελά), χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ… ΞΕΡΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ!

Χωρίς να φτάσει στο πικ της απόδοσής του και παρότι η ομάδα του Τζούκιτς είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στην ποιοτική ανωτερότητά του. Το 2-1 έγινε με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ ο Κούτρης έβγαλε εξαιρετική από αριστερά και ο Φορτούνης, ο οποίος είχε ''τρυπώσει'' στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Αυτό το γκολ ''αποτελείωσε'' το όνειρο των Σέρβων για το «εισιτήριο». 

Στο 58’, μάλιστα, οι πρωταθλητές Ελλάδας άγγιξαν το 3-1, χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ ο Βούκοβιτς έπιασε εξ επαφής κεφαλιά, αλλά ο Κλιάιτς απομάκρυνε. Η Παρτιζάν απείλησε με ισοφάριση στο 64’, όταν η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και ο Γιάνκοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Καπίνο εξουδετέρωσε.

Ο,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο το πέτυχε στο 84’, όταν ο Γιάνκοβιτς από αριστερά έβγαλε παράλληλη μπαλιά, με τον Τζούρτζεβιτς να σκοράρει με πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-2). 

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και το τρίτο τέρμα στο 86’, όταν από λάθος της άμυνας (Οτζίτζα), ο Γιάνκοβιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων», αλλά σούταρε άουτ.

Ορισμένα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού και η χαλαρότητα στα τελευταία λεπτά προκάλεσαν έντονες παρατηρήσεις από τον Μπέσνικ Χάσι. Φυσικά, η ομάδα βρίσκεται ουσιαστικά ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας, ενώ ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν ήταν απολύτως έτοιμοι, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισαν το προηγούμενο διάστημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι, 4-2-3-1): Καπίνο - Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72’ Ζντιέλαρ), Κούτρης - Ρομαό, Οτζίτζα - Καρσελά, Φορτούνης (70’ Σεμπά), Μάριν (87’ Σιώπης) - Μπεν.

Παρτιζάν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς - Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Οστοϊτς, Μίλετιτς – Σουμά (64’ Πάντιτς), Γέφτοβιτς (79’ Κόσοβιτς), Εβέρτον, Γιάνκοβιτς - Ταουαμπά, Τζούρτζεβιτς.