Το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο (1-1) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο η «πρόβα τζενεράλε» του Ολυμπιακού για τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης, με αντίπαλο την Πρτιζάν στο Βελιγράδι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στο α’ ημίχρονο του αποψινού φιλικού, που ήταν το πρώτο φετινό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σε αυτό το 45λεπτο ο Μπεσνίκ Χάσι χρησιμοποίησε, πάνω-κάτω, το σχήμα και τους παίκτες που σκέφτεται να ξεκινήσει στη Σερβία. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ καλό ρυθμό και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν (0-1) με κεφαλιά του Μανιά (29’), ύστερα από σέντρα του Καλτσά από δεξιά, στη μοναδική τελική τους προσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν (1-1) στο δεύτερο μέρος (55’) με εξαιρετικό κοντινό πλασέ του Καρσελά, ο οποίος… άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα.

Στο β' ημίχρονο ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε αισθητά. Αναμφίβολα επηρέασαν οι αλλαγές, αλλά και η κούραση. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Χάσι έβγαλε τα συμπεράσματά του για την ομάδα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του, εν όψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ντεμπούτο στην άμυνα έκανε ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Σέρβος έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά φάνηκε ότι ακόμη είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Kαπίνο, Ελαμπντελαουί (72' Φιγκέιρας), Σισέ (46' Νικολάου), Βούκοβιτς (46' Μαρτίνς), Κούτρης (86' Ντε λα Μπέγια), Ρομαό, Οφόε (77' Σιώπης), Φορτούνης (89' Μανθάτης), Πάρντο (46' Καρσελά), Μάριν (68' Σεμπά), Εμενίκε (46' Ανσαριφάρντ).

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρόμπερτ, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς, Μαντίντα, Καλτσάς, Μάσα, Μανιάς. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Τσίφτσης, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Γκοντό, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Ντουντού, Τσιλιανίδης, Χασάν, Τσανγκ.