Με μια ακόμα νίκη είπε "αντίο" στο 2015 ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε με 2-0 την Καλλονή στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι έγραψαν με ακόμα πιο έντονα γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του Θρύλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι ολοκλήρωσαν με το απόλυτο των νικών τις υποχρεώσεις τους στον 1ο γύρο του Πρωταθλήματος, μέσα στο οποίο "έσπασαν" και το "στοιχειωμένο" ρεκόρ της ομάδας του τεράστιου Μάρτον Μπούκοβι.

Ο αγώνας ήταν μια καθολική κυριαρχία των νταμπλούχων Ελλάδας από την αρχή της αναμέτρησης. Μόλις στο 2’ δημιουργήθηκε, αλλά χάθηκε, η πρώτη ευκαιρία και στο 9ο λεπτό ο Φορτούνης σημείωσε ένα ακόμα γκολ, κερδίζοντας και ευστοχώντας ο ίδιος σε πέναλτυ.

Στο 13’ ο Ντουρμάζ έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 0-2, σουτάροντας από κοντά στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο 33’ ο Θρύλος διπλασίασε το προβάδισμά του. Ο Φορτούνης ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Καλλονής, Δαύκο, ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει. Το πέναλτι, φυσικά, υποδείχθηκε όπως και η κόκκινη στον πορτιέρο των γηπεδούχων, αφού ο διεθνής μέσος των Πειραιωτών ήταν σε προφανέστατη θέση για γκολ. Ο Φορτούνης σκόραρε ξανά από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

«Θέλουμε να φτάσουμε τις 30 νίκες»

Το ματς ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού πριν από το 33ο λεπτό, ενώ μετά την αποβολή των γηπεδούχων οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα "κατέβασαν" ταχύτητες. Οι ερυθρόλευκοι έφταναν ακόμα πιο εύκολα στην περιοχή της Καλλονής, αλλά δεν μετέτρεπαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν.

Η Καλλονή είχε δοκάρι στο τελευταίο δεκάλεπτο από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουερέ στην πιο σημαντική ευκαιρία της.

Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα και Ελαμπντελλαουί. Καμπιάσσο και Μιλιβόγιεβιτς ήταν οι δύο αμυντικογενείς μέσοι και το οργανωτικό κομμάτι το είχε αναλάβει η τριάδα Ντομίνγκεζ, Φορτούνης και Ντουρμάζ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιντέγιε.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ και ΑΠΟΛΥΤΟΣ ο Θρύλος!

Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ, Καλτσάς, Ελλακόπουλος (74' Γιούκαρης), Ξυδάς (79' Γουερέ), Γεωργίου, Σάμπα (37' Μάλλης), Μάρκοβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελλαουί (74' Τσιμίκας), Ντα Κόστα, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσσο, Μιλιβόγιεβιτς (80' Φουστέρ), Ντομίνγκεζ (82' Κολοβός), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγιε

«Δείχνουμε την ανωτερότητά μας»