Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) έληξε το φιλικό του Ολυμπιακού με την Λόκερεν. Οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο τους φιλικό επί βελγικού εδάφους έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο πολλά από αυτά που τους ζητάει ο Μπέσνικ Χάσι στις προπονήσεις και έδειξαν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο ενόψει των προκριματικών του Champions League.

Το τελικό 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς οι πρωταθληές Ελλάδας δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Στο 20’ μάλιστα είχαν και δοκάρι με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Φορτούνης, ο οποίος έκανε ματσάρα και έδειξε πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο 45χρονος τεχνικός έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. 

Ο Ολυμπιακός πλέον επιστρέφει στην Ελλάδα και θα συνεχίσει την προετοιμασία του ενόψει του πρώτου παιχνιδιού του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League. Την Τετάρτη μάλιστα θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι ΓΑΥΡΟΙ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ομάδα που χτίζει ο Χάσι.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Ρομαό-Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Ομάρ και στο αριστερό ο Κούτρης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σιώπης, Οφόε και Φορτούνης, ενώ στα άκρα ήταν οι Μάριν και Καρσελά. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Στο δοκάρι το σουτ του Καρίμ

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Οφόε και Φορτούνη να προσπαθούν να φτιάξουν φάσεις για τους εξτρέμ και τον Ιρανό επιθετικό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 20’ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ελίχθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς της Λόκερεν και σούταρε με δύναμη, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ, αφού πρώτα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι Βέρχολστ.

Ο Ιρανός στράικερ ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 26ου λεπτού, όταν μετά την σέντρα του Κούτρη έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά την εστία του Βέρχολστ. Αυτή τη φορά με τον Καρσελά, ο οποίος μετά την πολύ ωραία σέντρα του Κούτρη βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Λόκερεν, έκανε το σουτ, όμως, ο πορτιέρο της βέλγικης ομάδας απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Ανέβηκε και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες 

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Χάσι πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση. Ο 45χρονος τεχνικός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Πάρντο αντί του Καρσελά, με τον Κολομβιανό να είναι πολύ κινητικός. Η είσοδος του Λατινοαμερικάνου άσου έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 54’ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεργάστηκαν άψογα στην επίθεση και… έκρυψαν την μπάλα, η οποία λίγα δευτερόλεπτα αργότερα «εμφανίστηκε» στα πόδια του Φορτούνη, ο οποίος την… έκοψε στον Ανσαριφάρντ, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά ο Βέρχολστ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Πάρντο να απειλήσει, όμως, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Λόκερεν.

Στο 61’ ο Χάσι πέρασε στην αναμέτρηση τους Εμενίκε, Φιγκέιρας και Νικολάου, αντί των Κούτρη, Οφόε και Ανσαριφάρντ, με τον Νιγηριανό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Αφρικανός μάλιστα δύο λεπτά αργότερα έφτασε σε απόσταση βολής και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. Ο Φορτούνης έβγαλε μια πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Εμενίκε, αυτός από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Βέρχολστ, αλλά ο τερματοφύλακας της βελγικής ομάδας απέκρουσε την μπάλα. Στο 80’ ο Χάσι αντικατέστησε τους Φορτούνη και Σιώπη με τους Ανδρούτσο και Σεμπά. Δύο λεπτά αργότερα ο Καπίνο φώναξε «παρών» και έδιωξε σε κόρνερ το πολύ δύσκολο σουτ του Ντε Σούτερ. Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 85ου λεπτού, όταν είπε «όχι» στον Μίριτς και έδειξε πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό πλέον να παίρνει το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

ΛΟΚΕΡΕΝ (Ρούναρ Κρίστινσον): Βέρχολστ, Μαρζό, Μάριτς, Οβερμέιρε, Πέρσονς, Ντε Σούτερ (61' Στράετμαν), Κέλι (73' Μίριτς), Ρασούλ (61' Σούντερ), Ντε Ρίντερ, Σλάγκβεερ, Εμπατί. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Σισέ, Κούτρης (61' Φιγκέιρας), Σιώπης (80' Ανδρούτσος), Οτζίτζα Οφόε (61' Νικολάου), Καρσελά (46' Πάρντο), Μαρίν, Φορτούνης (80' Σεμπά), Ανσαριφάρντ (61' Εμενίκε).