Στη λειτουργία του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια παρευρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου.

Η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα των ερυθρολεύκων συνδιάστηκε και με τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του και αγνού Πειραιώτη, Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Τους δύο άντρες υποδέχτηκε με θέρμη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, αλλά και για τον Γιάννη Μώραλη, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιό τους για την προσπάθεια που κάνουν, ώστε να γίνει ο Πειραιάς μας ακόμα καλύτερη και λειτουργική πόλη, ενώ επαίνεσε και το φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός, αλλά και την ενίσχυση που πραγματοποιεί η Πειραϊκή Εκκλησία.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Καμίνια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενίσχυσε οικονομικά με ένα μεγάλο ποσό την αποπεράτωση του Ιερού Ναού και την ίδια μέρα - ανήμερα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου - έγιναν τα εγκαίνια. Ο Πρόεδρος παρακολούθησε τη λειτουργία και μετά το τέλος της, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας τιμητικής πλακέτας στο όνομά του προέδρου του Ολυμπιακού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακηρύχτηκε Μέγας Ευεργέτης του Ναού για τη συνολική του προσφορά, ενώ η πλακέτα ήταν στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη.

 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε εκ νέου τον Βαγγέλη Μαρινάκη και εκείνος από τη μεριά του ανέφερε για μια ακόμα φορά πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ολυμπιακός γενικότερα, έχουν προτεραιότητα την προσφορά στον συνάνθρωπο, ώστε να βοηθούν όπου υπάρχει ανάγκη.