Έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ολιβιέ Ζιρού, η Άρσεναλ κατάφερε να "δραπετεύσει" με νίκη από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να πιάσει τους Πειραιώτες στους 9 βαθμούς, καθώς ο Γάλλος επιθετικός σημείωσε χατ τρικ (3-0) και έστειλε τους Άγγλους στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, αλλά μέσω του Γιουρόπα Λιγκ.

inner

Μια βραδιά που δεν πήγε τίποτα καλά για τους Πειραιώτες, αν και έπαιξαν σε γενικές γραμμές καλό ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στο γήπεδο και οι ερυθρόλευκοι πίεσαν αρκετά στο πρώτο 20λεπτο, με τον Πάρντο να έχει την καλύτερη  στιγμή, όταν στο 20' το σουτ του πέρασε άουτ. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, με τα πρώτα δείγματα των προθέσεών τους να έρχονται στο 25', όταν το πλασέ του Φλαμινί βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ταφόπλακα στο όνειρο

Στην επόμενη φάση η τύχη δεν ήταν στο πλευρό της ελληνικής ομάδας. Ο Οζίλ πραγματοποίησε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μονρεάλ, ο οποίος σέντραρε στον Ζιρού, με τον τελευταίο να σκοράρει με κεφαλιά, κάνοντας το 1-0. Αν και ο Ρομπέρτο βρισκόταν στη σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή, η μπάλα "γλίστρησε" από το δεξί του χέρι καθώς έπεφτε για την επέμβαση, έκανε γκελ στο έδαφος και αφού χτύπησε στο κεφάλι του πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

 

Ο «δήμιος» του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία

Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου και στην επανάληψη δεν έδειχνε να αλλάζει η τροπή του αγώνα ή ακόμα η τύχη να ευνοήσει έστω και λίγο τους ερυθρόλευκους. Στο 48’, πάλι με τον Ζιρού, η αγγλική ομάδα διπλασίασε τα τέρματά της, βάζοντας τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών για πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, διότι οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ κατάφεραν να προσπεράσουν το εμπόδιο της διαφοράς των δύο τερμάτων.

Σε αυτό το σημείο το "μισό" γκολ του Ζιρού πρέπει να χρεωθεί στον Τζόελ Κάμπελλ. Ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού προκάλεσε σύγχυση στην άμυνα της πρώην ομάδας του και με περίτεχνη ενέργεια έδωσε την ασσίστ στον συμπαίκτη του, γράφοντας έτσι το 2-0. Αν και ο Τζόελ "πλήγωσε" τους παλιούς του γνώριμους, όταν έγινε αλλαγή από τον Τσάμπερλεϊν όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε και εκείνος ανταπέδωσε με τη σειρά του, δείχνοντας ότι δεν ξέχασε τις όμορφες στιγμές που έζησε στον Πειραιά τη σεζόν 2013 - 2014.

Έχασε τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έδειχνε αποφασισμένος και δεν παρέδωσε τα όπλα, με τον κόσμο να είναι συνέχεια στο πλευρό του. Κάτι όμως οι καίριες επεμβάσεις του Τσεχ, κάτι η αστοχία, κάτι η ατυχία, έφερε μοιραία το τρίτο γκολ των "κανονιέρηδων", με τον Ολιβιέ Ζιρού να πανηγυρίζει την επίτευξη του χατ τρικ στο 67'.

Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε από την άσπρη βούλα, έπειτα από υπόδειξη πέναλτυ του Ριτσόλι σε χέρι του Ελαμπντελλαουί, με τον Νορβηγό να επιχειρεί προβολή σε σουτ αντιπάλου και ενώ βρισκόταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Μπάγιερν Μονάχου 15
2. Άρσεναλ 9
3. Ολυμπιακός 9
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελλαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (72’ Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Πάρντο (86’ Φιννμπόγκασον), Σεμπά (77’ Ερνάνι), Ιντέγιε.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (92’ Τσέιμπερς), Γουόλκοτ (72’ Γκιμπς), Κάμπελλ (91’ Τσάμπερλεϊν).

Γιάννης Κούζηλος