Τον νέο του προπονητή παρουσίασε ο Ολυμπιακός. Αυτός είναι ο Μπεσνίκ Χάσι, που καλείται να κάνει πράξη τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν, που είναι η είσοδος της ομάδας στους ομίλους του Champions League. Μετά θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Χάσι οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας, που είναι λοιπόν η πρόκριση στους ομίλους, ενώ από εκεί και πέρα, δεν θέλησε να αποκαλύψει τις θέσεις για τις οποίες θα κινηθεί ο Ολυμπιακός. Πού έχει ανάγκη δηλαδή η ομάδα. Ανέφερε πως του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη.

«Καλησπέρα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πρώτα κάτι. Μιλήσαμε πρώτα με τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα. Κάποιοι προσπαθήσατε να με βρείτε. Υπήρχε μία συνέντευξή μου στο Βέλγιο. Είναι η πρώτη μου συνέντευξη για τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε επίσημη συμφωνία μέχρι πρότινος. Δεν ισχύει η συνέντευξη στο Βέλγιο. Ίσως είναι φαντασία κάποιου. Σήμερα επισημοποιήθηκε η συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό και μπορώ να μιλήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι σε τόσο μεγάλο σύλλογο. Έχω έρθει εδώ ως τεχνικός της Άντερλεχτ και γνωρίζω την ατμόσφαιρα. Οι παίκτες μου είχαν νιώσει και φόβο.

Είναι τιμή μου η εμπιστοσύνη του προέδρου και της διοίκησης για έναν πολύ σημαντικό στόχο που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Έχω την εμπειρία και μπορώ να τα καταφέρω. Ξέρω την ομάδα. Την έχω δει αρκετά. Από τότε που κάναμε τις επαφές πρόλαβα να δω έξι αγώνες. Είχα δει και πριν. Ξέρω τους παίκτες. Μιλήσαμε και με Ντάρκο, Μάριο και Μοντέστο για τους δανεικούς. Έχουμε μιλήσει για το ποιοί θα έρθουν στην προετοιμασία. Θα έχουμε αρκετούς δανεικούς για να τους δούμε και να δείξουν και εάν αξίζουν ευκαιρία. Θα πάρουμε νεαρούς παίκτες αρκετούς καθώς ποντάρω και στις Ακαδημίες και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου», ανέφερε και συνέχισε.

«Η φιλοσοφία μου είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Θέλω να έχουμε όσο πιο γρήγορα έτοιμο το ρόστερ. Είμαστε παράξενοι άνθρωποι εμείς οι προπονητές. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Οι συνεργάτες όμως έχουν την διάθεση να συμβεί αυτό και να έχουμε όσο το δυνατόν το πιο μεγάλο μέρος του ρόστερ μέχρι τον 1ο ευρωπαϊκό αγώνα». Για τις μεταγραφές, είπε: «Ναι είναι αλήθεια πως έχω αναλύσει την ομάδα. Θέλω να δω και τους παίκτες που δεν ξέρω. Έχω αποφασίσει για τις θέσεις που θέλουμε ενίσχυση».

Για τις θέσεις που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός από ενίσχυση, σημείωσε. «Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου ξέρουν. Θα τις ανακοινώσουμε τις θέσεις όταν πρέπει. Δεν έχει νόημα να το πούμε τώρα. Ξέρουν το τι θέλουμε. Γνωρίζουμε καλά το τι να ψάξουμε για την ομάδα». Σε ερώτηση για την ομάδα που θα δημιουργήσει, ανέφερε. «Ο Ολυμπιακός έχει την κατάλληλη εμπειρία πλέον για αυτά. Να βρούμε όσο πιο γρήγορα τους παίκτες. Το πρωτάθλημα αρχίζει Αύγουστο αλλά πρώτη προτεραιότητα και τα πιο σημαντικά ματς θα είναι τον Ιούλιο. Θέλω τους παίκτες μου λοιπόν σε ετοιμότητα και με κίνητρο για αυτούς τους αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις που θα παίξεις με ποιόν και με ποιές συνθήκες. Και τα φιλικά θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι διεθνείς θα έρθουν πιο μετά θα υπαρχει χρόνος. Πέρυσι είχε μία κακή εμπειρία ο Ολυμπιακός διότι δεν ήξερε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Εγώ το ξέρω. Ξέρω αυτήν την εμπειρία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά. Θέλω την ομάδα όσο πιο γρήγορα έτοιμοι. Είναι σίγουρα αρνητικό πως θα αργήσουν οι διεθνείς αλλά ανυπομονώ να αρχίσουμε προπονήσεις και να ετοιμαστούμε».

Οι κ.κ Βερνίκος, Παύλου, Κουντούρης, Μοντέστο, αλλά και βετεράνοι του Ολυμπιακού, είδαν από κοντά την παρουσίαση.