Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του από το καλοκαίρι του 2010, ο Ολυμπιακός έχει κάνει τρομερά πράγματα τα οποία πραγματικά είναι αξιοζήλευτα και κάθε χρόνο σχεδόν , πάντα κάνει κάτι η ομάδα, που αυτό φυσικά είναι ρεκόρ. Η... καταμέτρηση, λοιπόν, αρχίζει από την πρώτη κιόλας σεζόν του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Το 2010-11 η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να σημειώσει το απόλυτο στο γήπεδό της. Πέτυχε 15 νίκες σε 15 αγώνες και με λίγα λόγια κέρδισε όλες τις ομάδες που ήρθαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εν συνεχεία, το 2012-13, ο Ολυμπιακός είχε μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικό ήταν πως οι Πειραιώτες δεν έχασαν κανέναν αγώνα μακριά από το γήπεδό τους, αφού σε 15 παιχνίδια είχαν 12 νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες (12-3-0). Αυτό το έκαναν για πρώτη φορά.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ

Αυτό που έγινε, όμως, την περίοδο 2015-16, ήταν πραγματικά φοβερό και Ολυμπιακό, καθώς οι Πειραιώτες έκαναν δύο ρεκόρ, καταρρίπτοντας... τρία. Εχουμε και λέμε, λοιπόν. Ο Ολυμπιακός είχε ένα ρεκόρ από τη δεκαετία του ’60, όταν με τον Μάρτον Μπούκοβι στον πάγκο του, μπόρεσε να κάνει 11 νίκες στα 11 πρώτα παιχνίδια. Αυτό το ρεκόρ κράτησε 50 χρόνια και το κατέρριψε κι αυτό ο Ολυμπιακός, που έκανε το ασύλληπτο ρεκόρ των 17 συνεχόμενων νικών από την αρχή της σεζόν. Κατέρριψε, λοιπόν, την επίδοση του Θρύλου από το ’60 και παράλληλα κατέρριψε και μια άλλη, που ήταν κι αυτήν του Ολυμπιακού και συνεπώς του ελληνικού πρωταθλήματος. Το 2005-06 η ομάδα κέρδισε 16 συνεχή παιχνίδια, αλλά με το 17/17 του ’16, καταρρίφθηκε και αυτό.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε όλο τον πρώτο γύρο και τα 15 παιχνίδια δηλαδή, κέρδισε τα δύο πρώτα του δεύτερου και έφερε 1-1 με τον Πλατανιά εκτός έδρας. Σπουδαίο αυτό το ρεκόρ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος από το 2011 και μετά, κατακτά συνεχώς πρωταθλήματα και φέτος έφτασε στο 7/7. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει αυτό η ομάδα, καθώς η πρώτη ήταν από το 1997 έως και το 2003. Για πρώτη φορά τότε ένας σύλλογος κατακτούσε τόσα πολλά σερί και το αμέσως προηγούμενο, με έξι κατακτήσεις, το είχε πάλι ο Θρύλος. Τι έχει καταφέρει, λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Πέραν του επτά στα επτά, ρεκόρ που ισοφαρίστηκε, καταρρίφθηκε και ένα άλλο. Εκείνο που επί προεδρίας Σταύρου Νταϊφά, είχε τέσσερα στα τέσσερα με το που ανέλαβε. Το επτά τα επτά του Βαγγέλη Μαρινάκη, συνιστά την καλύτερη εκκίνηση προέδρου στον θώκο του Ολυμπιακού, καθώς από την πρώτη του σεζόν στην ομάδα, δεν έχει χάσει κανένα πρωτάθλημα.

Είναι κι αυτό ένα ρεκόρ του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του Θρύλου, ο οποίος συνεχίζει να πλέει ήρεμα στα νερά και οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα στα λιμάνια των επιτυχιών. Τώρα, το νέο ρεκόρ που έχει μπροστά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι να φτάσει τα οκτώ σερί πρωταθλήματα Ελλάδας, κάτι το οποίο το έχει υποσχεθεί, αφού έχει κάνει λόγο για 13-14 ακόμα σερί.

ΤΟ 2016 ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΕΖΟΝ

Τριάντα βαθμοί η διαφορά

Τέλος, έγινε ακόμα ένα ρεκόρ τη σεζόν 2015-16. Διπλό. Ο Ολυμπιακός είχε 28 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε 30 αγώνες, είχε τις λιγότερες απώλειες σε ένα πρωτάθλημα, δύο δηλαδή και αυτό συνιστά ρεκόρ. Οπως ρεκόρ ήταν και η βαθμολογική διαφορά με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας το σχετικό του 2013-14 με 17 (86-69). Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, το ’16, πέρυσι, κατέκτησε τον τίτλο με... 30 πόντους διαφορά από τον δεύτερο, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στη φωτογραφία δίπλα. Ακόμα ένα ρεκόρ από τον Θρύλο των θριάμβων.

Η καλύτερη εκκίνηση

Το 2013-14, ο Θρύλος έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και φρόντισε να κάνει μια πολύ σπουδαία επίδοση, η οποία καθιστά τον Ολυμπιακό την ομάδα που έχει την καλύτερη εκκίνηση, έχοντας 24 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες, παίρνοντας το ρεκόρ του ΠΑΟ από τη δεκαετία του ’60, με 23 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Για να χάσει ο Ολυμπιακός τότε, πέρασε το φθινόπωρο και ο... χειμώνας και υπέστη την πρώτη του ήττα, λίγες εβδομάδες πριν μπει η άνοιξη. Την 27η αγωνιστική με λίγα λόγια υπέστη την πρώτη του ήττα ο Θρύλος.