Σαν σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Γεννηματά και το peiraiasnews.gr σας παρουσιάζει ένα ιστορικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη του τότε Υπουργού  Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας στην περιοχή μας.

Σύνταξη - επιμελεια Παναγιώτης Φωτεινός

Ο Γεώργιος Γεννηματάς το 1986 επισκέφτηκε τη Νίκαια του Πειραιά, προκειμένου να εγκαινιάσει τις οργανικές κλίνες του νοσοκομείου που πλέον ανέρχονται στις 630, από τις οποίες οι 300  κατανέμονται εκείνη την περίοδο στο Παθολογικό, οι 300 στον Χειρουργικό και οι 30 στον Ψυχιατρικό Τομέα. Την ίδια περίοδο το συγκεκριμένο νοσοκομείο άλλαξε χρήση και μετονομάστηκε  σε  Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Δάμων Βασιλείου», ενώ παράλληλα περνάει στην κατοχή του και το κέντρο υγείας Σαλαμίνας.

Ο κ. Γεννηματάς στην επίσκεψη του αυτή είχε δίπλα του δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος. Στα αριστερά του με τα άσπρα μαλλιά βλέπουμε τον παππού του σημερινού υποψήφιου βουλευτή της Β΄ Πειραιά Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος φέρει το ίδιο όνομα και υπήρξε πρόεδρος της ένωσης Σμυρναίων, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ομήρων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας, αλλά και βουλευτής επί σειρά ετών με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά.

Ενώ στα δεξιά του, στην άκρη της φωτογραφίας απαθανατίζεται ο πατέρας του σημερινού δημάρχου Πειραιά, Πέτρος Μώραλης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και με τον οποίο ο κ. Γεννηματάς διατηρούσε άριστες σχέσεις, καθώς αμφότεροι είχαν θητείες και μακρά συνεργασία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά και στο Εκτελεστικό Γραφείο.