Η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Γεωργία Γεννιά πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Αποστόλου και την Πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων Ελένη Μαγείρου.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε η προκήρυξη για το μέτρο 11 και ιδιαίτερα τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα τα οποία και απέκλειαν περισσότερες περιοχές σε σχέση με παλαιότερα αντίστοιχα προγράμματα.

 Η πρόεδρος της Ε.ΒΙ.ΚΥ κατέθεσε τις προτάσεις της σχετικά με την επανεξέταση των κριτηρίων ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή των παραγωγών και να ενδυναμωθεί ο τομέας της βιολογικής καλλιέργειας και κτηνοτροφίας.

Στο σημείο εκείνο, ο Υπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει καινούρια προκήρυξη του προγράμματος του οποίου τα κριτήρια θα είναι, αφενός αναθεωρημένα σε σχέση με τα προηγούμενα δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση προϊόντων που έχει ανάγκη η αγορά όπως η ελιά, ο βίκος και το βαμβάκι, τους παλαιούς αγρότες και τις επιμέρους ιδιαιτερότητες των περιοχών και αφετέρου θα είναι εναρμονισμένα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Τέλος, η βουλευτής αφού ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την πραγματοποίηση της συνάντησης , δήλωσε πως αυτή ήταν μια πρώτη συζήτηση και συμφώνησαν να ακολουθήσουν και άλλες με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων του τομέα της βιολογικής καλλιέργειας και κτηνοτροφίας.