Όπως γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες, ο Γιώργος Τραγάκης έδωσε δαχτυλίδι στον γιο του Παναγιώτη και μία θέση υποψήφιου για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στη  Β’ Πειραιά θεωρείται κλειδωμένη και μάλιστα με αρκετές πιθανότητες εκλογιμότητας.

Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες θέσεις και ποια ονόματα συζητιούνται;

Κλειδί για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων θεωρείται  η απόφαση του εννέα φορές εκλεγμένου βουλευτή της περιοχής Αναστάσιου Νεράντζη, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κατέβει η όχι.

Σε περίπτωση που αποφασίσει να ξαναδιεκδικήσει την έδρα στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά,πολλοί θεωρούν δεδομένη την εκλογή του και αυτό αποτρέπει τους νέους υποψήφιους να μπουν στο ψηφοδέλτιο, να το ανανεώσουν και να εκτεθούν στο σταυρό.

Αντίθετα, σε περίπτωση που στα 72 του χρόνια αποφασίσει να αποσυρθεί, πολλοί είναι εκείνοι που θα δώσουν μάχη για μία θέση στο ψηφοδέλτιο.

Πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ στη Β΄Πιεραιά και γιατρός στο επάγγελμα Μιχάλης Λιβανός, η 31χρονη Ελένη Κριτσιδήμα η οποία έγινε ευρέος γνωστή από τη συμμετοχή της στο κίνημα των «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ», ο 38χρονος  Νίκος Χρουσαλάς, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν και αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, αλλά και η 40χρονη Αλεξάνδρα Γκάνα από το Πέραμα που ασχολείται με τα ναυτιλιακά, είναι μόνο από τα λίγα στελέχη της περιοχής που επιθυμούν να διεκδικήσουν την έδρα και τηρούν προς το παρών στάση αναμονής.