Ακόμη ένας χώρος των Φυλακών Κορυδαλλού αποδίδεται στους κάτοικους της πόλης.

Το γκρέμισμα της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών ξεκίνησε και σύντομα ο χώρος θα απελευθερωθεί και θα παραχωρηθεί στον Δήμο Κορυδαλλού για την αξιοποίηση του.

Στον χώρο έκτασης 10 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πάρκο. Το νέο πάρκο θα διαθέτει λίμνη, μονοπάτια αλλά και wifi για τους επισκέπτες του. Το νέο πάρκο πως θα κοστίσει  3.968.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017.

 Η αντίστροφη μέτρηση για αυτό το έργο πνόης για την πόλη του Κορυδαλλού  ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2007, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών. Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2008, μεταφέρθηκαν εκεί οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών.

Στον Κορυδαλλό παραμένουν ακόμα η πτέρυγα των υποδίκων γυναικών και η δικαστική αίθουσα.Τον Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε το έργο κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών, ολοκληρώθηκε όμως η κατεδάφιση μόνο του ενός κτιρίου. Στις 8 Νοεμβρίου 2011 με την υπ' αριθμ. 100216 ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραχωρείται στον Δήμο Κορυδαλλού τμήμα 10 στρεμμάτων του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών.