Με… σβηστές τις μηχανές και χωρίς να ιδρώσει, ο Θρύλος νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διεύρυνε το νικηφόρο σερί του κάνοντας το 10 στα 10 στην Superleague. 

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ την επόμενη αγωνιστική (11η) στις 21 Νοεμβρίου, όπου θέλουν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ των 11 νικών που κατέχουν οι Πειραιώτες από την εποχή του Μάρτον Μπούκοβι.

 

Με γκολ των Μιλιβόγεβιτς (20’) και Ιντέγε (61’) οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα πήραν το τρίποντο κόντρα στους Θεσσαλονικείς και πλέον δείχνει ότι κανείς δεν μπορείς να τους σταματήσει!

Μπήκε δυνατά στο πρώτο 20λεπτό και προηγήθηκε!

Στο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν τους… διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον, θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που θα… έδιωχνε το άγχος. Μάλιστα, στο 2’ο Φορτούνης απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς θέλησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς ωστόσο, να καταφέρουν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στον Ρομπέρτο.

Η πίεση του Ολυμπιακού επέφερε… καρπούς με την συμπλήρωση του 20λεπτου, όταν ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί του Ηρακλή δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Μιλιβόγεβιτς μέσα από την περιοχή, με σουτ, νίκησε τον Χουάντερσον, γράφοντας το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τον Θρύλο να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να αναζητά το δεύτερο γκολ, όμως, στο 35’ το σουτ του Ιντέγε από κοντά, πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή για τους νταμπλούχους στο πρώτο ημίχρονο.

Έπεσε ο ρυθμός, το «κάρφωσε» ο Ιντέγε!

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να… χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν στο 50ο λεπτό, όταν ο Κασάμι έκανε το σουτ, αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 62’ όταν έπειτα από σέντρα του Μαζουακού, ο Ιντέγε πήρε την κεφαλιά, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θέλησε να μπλοκάρει, αλλά η μπάλα είχε περάσει την γραμμή. Έτσι, ο Νιγηριανός φορ διπλασίασε τα τέρματα του Θρύλου και έφτασε ο ίδιος τα τέσσερα στην Superleague.

Στα επόμενα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 69’ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Σαραμαντάς πρόλαβε και έδιωξε προ του Ιντέγε έπειτα από την πάσα με το τακουνάκι του Ερνάνι. Στο 81’ οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με τον Ερνάνι, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, μια και οι Φινμπόγκασον και Κασάμι δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Σεμπά δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ μετά τη σέντρα του Μαζουακού.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε τα τελευταία λεπτά και έτσι ο Θρύλος χωρίς να κουραστεί και ιδιαίτερα έκανε το 10 στα 10 και τώρα πάει στην Λεωφόρο για το… γλέντι στις 21 Νοεμβρίου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης, Κασάμι, Ντουρμάζ (64’ Σεμπά), Σιόβας, Μασουακού, Σαλίνο, Πάρντο (63’ Ερνάνι), Ιντέγε (70’ Φινμπόγκασον).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ρομάνο (73’ Τσιλιανίδης), Μακρής (89’ Τσότρας), Κυριακίδης (67’ Κασσός), Ιντζόγλου, Πασάς, Βέλλιος.