Στη δημιουργία Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Αρκαδίου 23) προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, η οποία ξεκινά για πρώτη φορά τη λειτουργία της από τις αρχές Νοεμβρίου.

Τα παιδιά που αγαπούν το βιβλίο δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και αντίστοιχη λέσχη στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Στόχος είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της γλωσσικής έκφρασης, καθώς η δημιουργική ανάγνωση ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών και βελτιώνει την πνευματική ποιότητα της καθημερινής τους ζωής. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη υπάρχουν 7.600 τίτλοι παιδικών βιβλίων.

Με όχημα το βιβλίο, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε ονειρεμένους κόσμους και θα εφοδιαστούν με νέες εμπειρίες. Η ένταξη βιωματικών δραστηριοτήτων, όπως ζωγραφική, κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι, θα συμβάλλει άμεσα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών από τα παιδιά, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά την υπευθυνότητά τους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται δυο φορές το μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 - 12:30, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας (Αρκαδίου 23). Συμμετοχές τηλ. 210 4936680.