Στους τέσσερις πρώτους μήνες παραμονής του στον Πειραιά, ο Μάρκο Σίλβα εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους στο Μεγάλο Λιμάνι, καθώς πέρα από τα νικηφόρα αποτελέσματα που φέρνει σε Ελλάδα και Ευρώπη, το κοουτσάρισμα της ομάδας είναι ισορροπημένο και τα ροέισον του δεν χαλάνε την υπόσταση της 11άδας που θα επιλέξει, ανεξαρτήτως αντιπάλου και διοργάνωσης.

Κοιτώντας τα στατιστικά που διατηρεί ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, παρατηρούμε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να "σπάσει" ένα "στοιχειωμένο ρεκόρ", το οποίο κρατά εδώ και 39 ολόκληρα χρόνια!

Πιο αναλυτικά, μετά το 8/8 που έφτασαν οι νταμπλούχοι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, προσπέρασαν τις ομάδες των περιόδων 1999 - 2000 και 2012 - 2013, οι οποίες είχαν πετύχει το 7/7 στο ξεκίνημα, ενώ κατάφερε να ισοφαρίσει εκείνη του 1976 - 1977.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Σίλβα καταφέρει να "σπάσει" το ρεκόρ της εμβληματικής μορφής του Θρύλου, του Μάρτον Μπούκοβι, όταν ο μεγάλος αυτός Μαγυάρος προπονητής έφτασε τους ερυθρόλευκους στο 11/11 τη σεζόν 1966 - 1967. Τότε το νικηφόρο σερί των Πειραιωτών σταμάτησε στην ισοπαλία κόντρα στο Αιγάλεω, στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει ακόμα τέσσερις αγωνιστικές για να ξεπεράσει τον Μπούκοβι και να γράψει ιστορία. Οι επόμενες αγωνιστικές για τον Ολυμπιακό είναι με αντιπάλους την Βέροια εκτός, τον Ηρακλή εντός, στη συνέχεια ακολουθεί το "αιώνιο ντέρμπυ" με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο (σ' αυτό το σημείο φτάνει τον Μάρτον Μπούκοβι) και τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".