Απ' ότι φαίνεται ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει "Αεροπορία" και τα "όπλα" στη "φαρέτρα" του Σίλβα πληθαίνουν, μετά και τις δύο φορές που "χτύπησε" στο Περιστέρι ο Μποτία, δίνοντας τη νίκη με 2-1 στην ομάδα του επί του Ατρομήτου, κάνοντας παράλληλα το 8/8 στο Πρωτάθλημα της Super League.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν ένα σχετικά εύκολο μεσημέρι στην πόλη των Δυτικών Προαστείων, αφού συνάντησαν δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και προσπαθούσαν μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσουν τα καρέ του Ρομπέρτο. Στο 39' οι Περιστεριώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από κοντινό πλασέ του Φερνάντο Γοδόι, ο Ισπανός τερματοφύλακας ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά τα τρομερά αθλητικά του προσόντα και κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και μέσα σε 4 λεπτά (59' - 63') κατάφερε να "καθαρίσει" το ματς με δύο κεφαλιές του Μποτία, ο οποίος αποτελεί κίνδυνος - θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες όποτε προωθείται. Τα γκολ του Ισπανού αμυντικού προήλθαν από στημένες φάσεις, το πρώτο από εκτέλεση κόρνερ του Φελίπε Πάρτο από τα δεξιά και το δεύτερο από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα αριστερά.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν "το γκολ τις τιμής" με τον Στόιτσεφ στο 75', ο οποίος αφού έκανε έξυπνο ελιγμό μέσα στην περιοχή, σκόραρε με αριστερό διαγώνιο πλασέ.

 

Το φιλμ του αγώνα:

39′: Τρομερή εξ' επαφής απόκρουση του Ρομπέρτο με το αριστερό πόδι, σε κοντινή προβολή του Γοδόι στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά - πάσα του Λε Ταλέκ.

45+2′: Μετά από κόρνερ του Φορτούνη από δεξιά, ο Ιντέγιε πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

54′: Ωραίο αριστερό διαγώνιο σουτ του Σεμπά από την δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα σκάει μπροστά από τον Γκορμπούνοφ και τον δυσκολεύει, με συνέπεια να μην μπλοκάρει σταθερά, αλλά για λίγο ο Μποτία δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να σκοράρει.

58′: Δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Σεμπά που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

59′: ΓΚΟΛ 0-1 για τον Ολυμπιακό με τον Μποτία. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Πάρντο από δεξιά, ο Ισπανός στόπερ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

63′ ΓΚΟΛ 0-2 για τον Ολυμπιακό με νέα κεφαλιά του Μποτία, επίσης από στημένη μπάλα. Αυτή τη φορά ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, όπως επιτίθονταν οι ερυθρόλευκοι, για να πάρει την κεφαλιά ανενόχλητος ο Ισπανός στο δεύτερο δοκάρι.

75′: ΓΚΟΛ 1-2 μειώνει ο Ατρόμητος με αριστερό διαγώνιο πλασέ του Στόιτσεφ, ο οποίο έκανε έξυπνο ελιγμό μέσα στην περιοχή.

85′: Καλή στιγμή για τον Ατρόμητο με τον Στόιτσεφ να κάνει αριστερό σουτ εντός της μικρής περιοχής και τον Ρομπέρτο ν' αποκρούει ενστικτωδώς με το αριστερό χέρι.

 

Οι σκόρερ:

75′ Στόιτσεφ

59′, 63′ Μποτία

 

Κάρτες:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ (5):
32′ Ουσέρο, 61′ Λε Ταλέκ, 90+2′ Λαζαρίδης

42′ Μιλιβόγεβιτς, 66′ Σεμπά

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Γοδόι, Φυτανίδης (17′ λ.τρ. Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (62′
Μαρσελίνιο), Κιβρακίδης, Ούμπιδες (68′ λ.τρ. Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Λε Ταλέκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (76′ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Πάρντο (72′ Ερνάνι), Ιντέγιε (90′ Φινμπόγκασον).

 

Γιάννης Κούζηλος