Σε λιγότερες από είκοσι-τέσσερις ώρες, θα δοθεί η πρώτη εκκίνηση στα «Ποσειδώνια 2016» στο νησί του Πόρου. Οι αγώνες κανόε καγιάκ που ξεκινάνε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2016 στις 15:00 και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής 16/10, διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Πόρου-Τροιζηνίας και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

Αναλυτικότερα, οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο το απόγευμα από τις 15.00 έως τις 18.00 στο δυτικό τμήμα του λιμανιού από το Γυμνάσιο μέχρι το ύψος της Εθνικής Τράπεζας. Την Κυριακή το πρόγραμμα των αγώνων θα περιλαμβάνει κούρσες από τις 09.00  μέχρι 12.00 στην περιοχή Πέρλια.

Θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων των νικητών στην αίθουσα του εστιατορίου του Κ.Ε Πόρος

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος τα ακόλουθα σωματεία:

 

Ναυτικός Όμιλος Βόλου «Αργοναύτες»

Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας

Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών

Ναυτικός Όμιλος Πόρου Τροιζηνίας

Ναυτικός Όμιλος Χανίων

Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιων-Καλλιθεας

Ναυτικός Όμιλος Μεθανων «Νηρηις»

Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος «Σαλαμινα»

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου

Ναυτικός Όμιλος Αγ. Νικολαου Σαλαμίνος

Special Olympics Hellas

Οι αγώνες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της μεγάλης συμμετοχής (180 Αθλητές -Αθλήτριες ).

Καλούνται οι φίλοι του αθλήματος, αλλά και γενικότερα του ναυταθλητισμου να παραβρεθούν και να  ενθαρρύνουν με την παρουσία τους τα αγωνιζόμενα παιδιά τόσο του ΝΟΠΤ, όσο και των υπολοίπων σωματείων που συμμετέχουν.

Σε δηλώσεις του στο Nova Sports, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε «Ο Πόρος αποτελεί έναν από τους κατεξοχήν προορισμούς για ναυταθλητισμό. Η γεωγραφία του νησιού και το προστατευόμενο από τα καιρικά φαινόμενα λιμάνι, ενδείκνυται για όλα τα αθλήματα που έχουν σχέση με την θάλασσα. Για αυτούς τους λόγους οι άνθρωποι του Πόρου ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα, με αποτέλεσμα να έχουν γεννηθεί πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες από το νησί μας», λόγια του Δημάρχου Πόρου, Ιωάννη Δημητριάδη, που συμπληρώνει:

 

 

«Ο Δήμος ανέκαθεν, αλλά περισσότερο τα τελευταία χρόνια αγκαλιάζει κάθε εκδήλωση που αφορά τον ναυταθλητισμό, μεταξύ άλλων και των φετινών αγώνων τα Ποσειδώνια 2016 με συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα. Είναι εκδηλώσεις που έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου θα φέρουν στο νησί μας εκατοντάδες παιδιά σε μία ευκαιρία να εξασκήσουν το άθλημά τους στις καταπληκτικές ακτές του νησιού, στους αγώνες που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Πόρου-Τροιζηνίας, ο οποίος πρωτοστατεί τόσα χρόνια στα ναυταθλητικά δρώμενα».