ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Πλέον έχουν καταλάβει οι πάντες τι προσπαθούν να κάνουν οι «εξυγιαντές», καθοδηγούμενοι από τους Θωμάδες και τους Παπαδόπουλους. Επιχειρούν να μπαχαλοποιήσουν το ποδόσφαιρο και να το γυρίσουν 40 χρόνια πίσω, γιατί μόνο στο συγκεκριμένο περιβάλλον αισθάνονται βολικά. Η απόφαση-έκτρωμα του Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν ήταν τίποτα άλλο παρά αποτέλεσμα υπόγειων διεργασιών της… εξυγίανσης με τις πλάτες, ποιου άλλου; Του Κοντονή, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως δεν κάνει άλλη δουλειά στο Υπουργείο, παρά να αναζητεί τερτίπια για να κάνει τα χατίρια του αντιολυμπιακού συνεταιρισμού. Μας ζάλισαν τον έρωτα όλες αυτές τις μέρες τα παπαγαλάκια τους περί δήθεν… κυριαρχίας της «εξυγίανσης» στις Ενώσεις, εκφράζοντας την περηφάνια τους για τους τραμπουκισμούς, τους εκβιασμούς, τις δωροδοκίες και τις απειλές ακόμη και εναντίον οικογενειών που επιστράτευσαν όλο αυτό το διάστημα τα πρωτοπαλίκαρα της αντιπολίτευσης υπό την ανοχή (για να μην πούμε τίποτ’ άλλο) του Κοντονή. Ομως όταν ήλθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, όταν είδαν πως δεν τους βγήκαν τα κουκιά, άρχισαν νέο γύρο υπόγειων διεργασιών, αυτήν τη φορά για να γλιτώσουν την ξεφτίλα των εκλογών. Εξασφαλίζοντας θεσμικό περίβλημα και πάλι από τον αγαπημένο τους υφυπουργό, άνθρωποι του οποίου έφθασαν στο σημείο -σε απόλυτη συνεννόηση με κύκλους των «εξυγιαντών»- να ασκούν ποικιλοτρόπως πιέσεις στις Ενώσεις και αξιοποιώντας τα κατάλληλα πρόσωπα, οδήγησαν με τις πράξεις τους σε μια εξέλιξη που οδηγεί το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω.

Φυσικά και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, ωστόσο αυτό είναι το λιγότερο που τους ενδιαφέρει πλέον. Ο στόχος τους είναι ένας και μόνο. Να παίξουν τα ρέστα τους στο παρασκήνιο, να επιβάλουν τους Σιδηρόπουλους και τους Καλογερόπουλους και να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας στο ποδόσφαιρο, αφού αλλιώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό. Φυσικά και δεν θα τα καταφέρουν. Φυσικά και όλα αυτά θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Αλλωστε όλες αυτές οι ενέργειες θυμίζουν… εν δυνάμει πνιγμένο που ψάχνεται με αγωνία για να βγει στην επιφάνεια επιστρατεύοντας όλες τις μεθόδους που γνωρίζει. Κι αυτοί το μοναδικό μέτωπο στο οποίο ανέκαθεν τα πήγαιναν καλά, ήταν τα καραγκιοζιλίκια και τα μαφιόζικα κόλπα.

Οσο για την προσπάθεια των παπαγάλων να κάνουν το άσπρο μαύρο, είναι απλώς για γέλια. Δεν πείθουν ούτε τους δικούς τους...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2016)