Η περίπτωση Ιντέγε είναι απίστευτη δικαίωση του Κ. Καραπαπά, που μας είχε πει την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Ρέντη ο Αφρικανός φορ, μία κουβέντα: «Αυτός ο παίκτης θα σκίσει με τον Ολυμπιακό»!

Ηταν πρόβλεψη αφενός μεν επί αγωνιστικού, λόγω του σκάουτινγκ που είχε προηγηθεί της αγοράς του, αφετέρου δε επί χαρακτήρα! Ο Ιντέγε ήταν τόσο ενθουσιασμένος από τη μεταγραφή του, από τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό και από το πόσο τον υπολόγισαν, από το κλίμα στην Αθήνα, απ΄ όλα (!), που ήταν «ορκισμένος» από τα πρώτα του 24ωρα στη νέα ομάδα του.

Το στιγμιότυπο με τον Ιντέγε να παίρνει τη φανέλα του Ολυμπιακού, να φιλάει το σήμα του συλλόγου (τον έφηβο) και να «ορκίζεται» ότι θα το υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις, έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων όσων από τον Ολυμπιακό έτυχε να είναι μπροστά στη σκηνή! 

Και να ξέρετε πως τώρα, 50 ημέρες μετά, ο διεθνής στράικερ νιώθει ευτυχής που ήρθε στον Ολυμπιακό. Και αφήστε τις δημόσιες δηλώσεις που καμιά φορά είναι τετριμμένες. Ο Ιντέγε έχει εκμυστηρευθεί στους δικούς του ανθρώπους στο Λονδίνο κάποια πράγματα, που δείχνουν πολλά. Ο άνθρωπος βρήκε το… Λιμάνι του: 

«Ο Ολυμπιακός για εμένα είναι ευλογία! Αυτό που λέμε, να βρεθείς στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή. Εχω ό,τι χρειάζομαι: υποστήριξη και χρόνο να παίζω. Είμαι απόλυτα  αφοσιωμένος στην ομάδα και συγκεντρωμένος στην προσπάθεια για νίκες. Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, ξέρω ότι είναι δύσκολο πάντα να κερδίζεις και να σκοράρεις, αλλά πρέπει πάντα να δίνεις μάχες στον αγωνιστικό χώρο και να δουλεύεις σκληρά. Και εγώ αυτό κάνω. Είναι μία ομάδα που μου πάει γάντι και αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω έτσι. Ολα πάνε καλά, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και βλέπω κάθε ματς ξεχωριστά και ο Ολυμπιακός δεν έχει δει τα καλύτερα από εμένα».

Ο Ιντέγε νιώθει ότι εδώ έχει αναστηθεί μετά από δύο δύσκολα χρόνια κυρίως στον πάγκο, ένα στο Κίεβο (τον τρίτο του στην Ντιναμό) και ένα στην Αγγλία (στον μοναδικό του στην Μπρόμιτς). Στην προηγούμενη πενταετία ήταν πάντοτε αναντικατάστατος και στην Ξαμάξ και στη Σοσό και στην Ουκρανία.

Τα δε γκολ του με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και τώρα με Ντιναμό ήταν και η απάντησή του στα σχόλια που είχαν γίνει ότι στην καριέρα του δεν σκόραρε στα ντέρμπι (π.χ. της Ντιναμό με τη Σαχτάρ) και στο Champions League, όπου παρεμπιπτόντως είχε βάλει ένα γκολ (σε φάση ομίλων και όχι προκριματικών), αλλά χωρίς αντίκρισμα, στο Πόρτο- Ντιναμό 3-2.

Και ένα «μυστικό» για το γκολ στην Κροατία: ο Ιντέγε συνεννοείται πριν από τα ματς με τον Σιόβα γι΄ αυτές τις πάσες από πίσω. Στο Λονδίνο με την Αρσεναλ πάλι από πάσα του Σιόβα είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, στη φάση που ήρθε το κόρνερ για το 1-0! Στην ασίστ του στον Φορτούνη για το 3-0 επί της ΑΕΚ είχε δεχθεί την μπάλα από κεφαλιά του Σιόβα…

Και ο Ιντέγε όπως φαίνεται είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό! Οπως λέει και ο Σάββας, «αυτός είναι μια ομάδα μόνος του»!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/10/2015)