Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής - ειδικά στα σχολεία και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες - η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς και Νήσων, θα μεταβούν το Σάββατο στον Πόρο για δωρεάν εξέταση και ενημέρωση των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς και Νήσων μαζί με ειδικούς διαβητολόγους, θα επισκεφτούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου τον Πόρο, όπου θα πραγματοποιήσουν το πρωί, στην Πλατεία Ηρώων, δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους.

Στις 6:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο κτίριο "Συγγρού", θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για ενημέρωση των κατοίκων και θα δοθούν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα τους.

Το παραπάνω κλιμάκιο θα μεταβεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και στον Γαλατά Τροιζηνίας για τον ίδιο σκοπό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι "ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένας ύπουλος εχθρός για την υγεία μας". Η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν το αρχικό αντίδοτο. Η Π.Ε. Νήσων προγραμματίζει ανάλογες επισκέψεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.