Από το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της Τροιζήνας συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου για την θεία λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία, προεξάρχοντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ.Στη συνέχεια, ο κόσμος μετέβη στο δημοτικό κτήριο της Τροιζήνας, όπου ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων και η Πολιτιστική Κίνηση Τροιζηνίας, είχαν ετοιμάσει την εκδήλωση για τον  Επίσκοπο Δαμαλών Ιωνά.

Εκτός από τον Μητροπολίτη, στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό,  οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ο π. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλός και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση χαιρέτισε και η πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Τροιζήνας κ. Μαίρη Μπουτσιφάκου.Την εκδήλωση συντόνισε ο Ποριώτης ερευνητής Γιώργος Αθανασίου, ενώ για την προσωπικότητα, τον βίο και την πολιτεία του Επισκόπου Ιωνά, μίλησε ο επίτιμος Αρειοπαγίτη κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο.

Τέλος, ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ. Η εκδήλωση έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Ιωνά και τρισάγιο.