Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας και ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους στη χώρα, ο Αλέξης Κούγιας ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη και την πρόταση του εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλου για προσωρινή κράτηση και παραπομπή σε δίκη, του ηγέτη του Ολυμπιακού.

Ο  Κούγιας, μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ» ξεκαθάρισε πως η πρόταση του εισαγγελέα δεν έχει καμία νομική βάση.

Ο γνωστός νομικός είπε μεταξύ άλλων: «Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι αποκλείω οποιοδήποτε δικαστικό συμβούλιο στην Ελλάδα να κάνει αποδεκτή την πρόταση του κυρίου εισαγγελέα. Αυτό σας το υπογράφω. Ο εισαγγελέας εξετέθη. Η πρότασή του δεν έχει καμία νομική βάση. 

Κρίμα γιατί πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αξιότιμο εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής είχα εντελώς διαφορετική άποψη για τον κύριο Δασκαλόπουλο. Αλλά με αυτή την πρότασή του, ακύρωσε ο ίδιος τη δουλειά του και εξετέθη. Δεν μπορείς να θέλεις να βοηθήσεις τη Δικαιοσύνη με μια τέτοια πρόταση. Δείχνει προκατάληψη.

Ζητάς την προφυλάκιση κάποιου γιατί π.χ. είναι ύποπτος φυγής. Ο κύριος Μαρινάκης έχει συμφέροντα στην Ελλάδα, άρα δεν μπορεί να είναι ύποπτος φυγής. Θα μπορούσε να ζητήσει την προφυλάκισή του εάν δυσχέραινε το έργο της ανάκρισης - όμως η ανάκριση έχει τελειώσει.

Για να προφυλακιστεί κάποιος, πρέπει να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη προσωπικότητα για την κοινωνία - είναι τέτοια ο κύριος Μαρινάκης; Να θυμίσω ότι τις προάλλες είχε κληθεί στου Μαξίμου. Κι ότι επίσης τον είχε καλέσει ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κύριος Κοντονής, στη γνωστή σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρόταση προφυλάκισης του κυρίου Μαρινάκη δεν στέκει. Και λέω επιεικώς, δεν στέκει, αφού άλλη είναι η σωστή έκφραση. Εδώ τίθεται θέμα προκατάληψης, κι αν εγώ ήμουν δικηγόρος του κυρίου Μαρινάκη, θα του έθετα κι άλλες επιλογές. Και σας τα λέω αυτά εγώ που, να σας θυμίσω, ξεκίνησα την όλη υπόθεση».