ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Γι’ ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός έκανε αναμφισβήτητα εντυπωσιακό φίνις στις μεταγραφές. Πιστός στις συνήθειες της τελευταίας εξαετίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε στην Ελλάδα έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους και επιτυχημένους σέντερ φορ παγκοσμίως. Ο Oσκαρ Καρντόσο ήταν το… κερασάκι στην τούρτα αυτού του εντυπωσιακού μεταγραφικού ντεμαράζ αυτών των ημερών, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το παζλ της ερυθρόλευκης επίθεσης. Ηταν σαφές μετά τις προσθήκες των Μάριν και Ελιουνούσι, πως χρειαζόταν ένας… πιστολέρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, να έχει το εύκολο γκολ που τόσο μας έλειψε την περσινή σεζόν. Από κει και πέρα υπάρχει ο Ιντέγε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και ένας διαφορετικός ταλαντούχος επιθετικός, ο Πασιέντσια, ο οποίος με βάση τις περγαμηνές του μπορεί να παίξει κάλλιστα μαζί με κάποιον εκ των δύο προαναφερθέντων και κυρίως με τον Παραγουανό. 

Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη αφότου έχουν γραφτεί αυτές οι γραμμές, οι Ρομαό και Βιάνα θα είναι εκείνοι που θα έρθουν να πλαισιώσουν τις θέσεις των σέντερ μπακ και των αμυντικών χαφ. Ο πρώτος είναι ένα κανονικό εργαλείο, ένας πολυθεσίτης που μπορεί να δώσει λύσεις και ως αμυντικός χαφ, και ως στόπερ, προερχόμενος από άκρως ικανοποιητικές -σε όλα τα επίπεδα- σεζόν. Οσο για τον νεαρό Βραζιλιάνο, τα είπαμε. Για να επιμένει ο καθ’ όλα σοβαρός, όπως μας έχει δείξει, Πάουλο Μπέντο, κάτι θα ξέρει. Στον Πορτογάλο προπονητή θα πρέπει να δώσουμε άλλον έναν πόντο. Αυτόν της επιμονής του να πάρει το βάρος της ευθύνης για την παραμονή του Ντα Κόστα. Ο τελευταίος φάνηκε πως χαίρει της εμπιστοσύνης του κόουτς, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να του δώσει αυτά που θέλει. Αλλωστε, επειδή στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα, το βιογραφικό του παίκτη μόνο αμελητέο δεν είναι, με θητεία σε κλαμπ όπως η Αϊντχόφεν, η Φιορεντίνα ή η Σαμπντόρια. Από κει και πέρα όλα θα φανούν στο γήπεδο, αν και υπάρχει μία κοινή παραδοχή. Οτι αυτό είναι το πιο πλήρες ρόστερ του Θρύλου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πως η διοίκηση έδωσε ρέστα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του φετινού καλοκαιριού.

Κάπως έτσι… ξύπνησε ο γίγαντας, με τους άλλους να τον τρέμουν και τον Κοντονή να παίζει τον ρόλο του εκτελεστικού οργάνου, ώστε να πάρει παράταση το… κράξιμο που έχουνε να φάνε με μαθηματική ακρίβεια. Κατά τ’ άλλα, συνεχίζοντας την προπαγάνδα, οι ίδιοι και τα παπαγαλάκια τους πανηγυρίζουν για τη… δήθεν νίκη έναντι του Ολυμπιακού στη λίγκα με την εκλογή του Στράτου. Φυσικά, κανείς από την ομάδα δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά μόνο μέσω της εκπομπής μηνυμάτων προς πάσα κατεύθυνση για τα όσα… όμορφα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Ας πανηγυρίζουν αυτοί… ανύπαρκτες νίκες, σε… ανύπαρκτους αγώνες κι εμείς στο τέλος θα χαιρόμαστε για τα πρωταθλήματα. Τα υπόλοιπα (σημαντικά) αύριο…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» την 01/09/2016)