Απαντήσεις και επίσημα για πρώτη φορά τέσσερις ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά στους οποίους και ένα κορίτσι πέντε ετών, αναμένεται να δώσει ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος στην απολογία του ενώ παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για παραλείψεις και άστοχους χειρισμούς για όλη αυτή την υπόθεση.
Ο ίδιος ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι μετά τη σύγκρουση με τη λάντζα είχε υποστεί σοκ. Στη συνέχεια κάλεσε δικούς του ανθρώπους και ενημέρωσε για το συμβάν. Μετά φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους συνεπιβάτες που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί το ταχύπλοο, λόγω της σύγκρουσης, έμπαζε νερά.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως μετά το ατύχημα κάλεσε έναν γνωστό του δύτη και έναν ακόμα ναύτη άλλης θαλαμηγού, οι οποίοι μετέφεραν τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου στην θαλαμηγό ιδιοκτησίας γυναίκας από την Ελβετία. Παράλληλα ομολόγησε πως δεν κάλεσε ποτέ για τη διάσωση των ανθρώπων από τη λάντζα που είχαν πέσει στη θάλασσα.
Ο ιατροδικαστής κατά πληροφορίες αποδίδει σε πνιγμό, τον θάνατο της 5χρονης Σεβαστής Κατιφέ, που έχασε την ζωή της μαζί με τον 44χρονο πατέρα της στην τραγωδία της Αίγινας.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή: "Δεν υπάρχουν κακώσεις στο σώμα του. Ήταν καθαρός πνιγμός. Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν κάποιος από το ταχύπλοο το βοηθούσε δίνοντάς του ένα σωσίβιο ή βουτώντας στη θάλασσα για να το περισυλλέξει. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα μπορούσε να έχει σωθεί". Σε πνιγμό φέρεται να οφείλεται και ο θάνατος του πατέρα της μικρής Θεοδόσης Κατιφές στο σώμα του οποίο βρέθηκαν κάποιες μικρές κακώσεις.
Στο μεταξύ πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στα απόνερα της ανείπωτης τραγωδίας που σημειώθηκε στην Αίγινα και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και ενός πεντάχρονου κοριτσιού.
Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες και τις ευθύνες του δυστυχήματος, τη στιγμή που νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αλλά και οι φήμες που κάποιοι κυκλοφόρησαν περί παρουσίας κυβερνητικών στελεχών στο ταχύπλοο που εμβόλισε τη λάντζα και η άμεση διάψευσή τους από το Μαξίμου και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, βάρυναν σημαντικά το πολιτικό κλίμα, ενώ δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις.