Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι ολόγιομο απόψε. Η φωτεινότερη πανσέληνος του έτους, γιορτάζεται κάθε καλοκαίρι με πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο ανοίγει τους χώρους για το κοινό, και επιτρέπει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Στον Σαρωνικό, δύο αρχαιολογικοί χώροι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Ναός της Αφαίας της Αίγινας θα είναι απόψε ανοιχτός για το κοινό, από τις 9μμ μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση διάρκειας 45 λεπτών στις 21:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στον Πόρο, ο Ναός του Ποσειδώνα, θα φιλοξενήσει ρεσιτάλ πιάνου υπό το φως της πανσελήνου. Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Αυγούστου και θα διαρκέσει δέκα περίπου μέρες.

Επίσης, η Αυγουστιάτικη πανσέληνος θα γιορταστεί και με άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Σαρωνικό:

Στον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, θα πραγματοποιηθεί απόψε η μουσική εκδήλωση “Έχει Πανσέληνο και στα Μέθανα είναι ωραία”. Στο “Τσιμεντόπλοιο” του Αγίου Γεωργίου επιβιβάζονται ταλέντα των Μεθάνων και της Τροιζηνίας και μας ταξιδεύουν σε μουσικά κύματα. Στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων ΕΛΙΑ. ΛΕΜΟΝΙ, ΡΙΓΑΝΗ.

Με τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΕΡΚΕΖΟΠΟΥΛΟ.

Πλήκτρα: ΜΑΡΙΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΧΟΥ.

Μπουζούκι και τραγούδι: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΘΑΝΩΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ – Η ΧΕΛΩΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΘΑΝΩΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ.

Στο Πόρο full-moon beach party θα φιλοξενηθεί στην παραλία του Μεγάλου Νεωρίου στις 21:00. Οι Los Dos O Mas, που σημαίνει «οι δυο μας ή και περισσότεροι», θα τραγουδήσουν σε reggae, afro, ska, latin και world music ρυθμούς. Ο στίχος τους χαρακτηρίζεται από τον προβληματισμό της εποχής, έχοντας πάντα μια νότα αισιοδοξίας, ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες αγαπημένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η συναυλία θα είναι η τελευταία του φετινού Poros Arts Festival, το οποίο διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου, χάρη στην ευγενική προσφορά των εθελοντών και των χορηγών του.

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.