Στο πλαίσιο της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας (15–18 Σεπτεμβρίου 2016), θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο των Υδροφορίων. Τα Υδροφόρια είναι αγώνες δρόμου που γίνονταν στην Αίγινα κατά την αρχαιότητα σε ανάμνηση της προσέγγισης των Αργοναυτών στο νησί, όπου προμηθεύτηκαν πόσιμο νερό για να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου που είχε ξεκινήσει στην 3η Γιορτή του Φιστικιού θα πραγματοποιηθεί και φέτος αγώνας με την συμμετοχή νέων της Αίγινας, ηλικίας από 12 ετών και πάνω.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να φορέσουν άσπρο σορτσάκι με άσπρο φανελάκι, ή χωρίς φανελάκι για τους άνδρες, καθώς και, όσοι έχουν την δυνατότητα, να φορούν αθλητικά παπούτσια σε άσπρο ή κάποιο άλλο ουδέτερο χρώμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, βασίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων μας. Γι’ αυτό καλούμε όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην διοργάνωση, να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο Εθελοντών κ. Βασίλη Ζαμπέλη στα τηλέφωνα 6979 449303 και 6974 442165.