Χάλκινα ευρήματα ήρθαν στο φως, από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο, από το Σουηδικό Ινστιτούτο,  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ Σουηδίας  Πόρου και υπό τη διεύθυνση του Arto Penttinen στην Αρχαία Καλαυρεία.

Όπως δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook το Σουηδικό Ινστιτούκο, δέκα σπουδαστές της αρχαιολογίας έλαβαν μέρος στις ανασκαφές , η οποίες επικεντρώθηκαν στην οικισμό που αναπτύχθηκε δίπλα στο Ιερό του Ποσειδώνα από τον 4ο αιώνα π.Χ. και μετά.

Οι ανασκαφές εποπτεύονται από τον Anton Bonnier από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και την Therese Poslon από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Kατά τη διάρκεια των ανασκαφών, επιτεύχθηκαν επίπεδα δραστηριότητας που χρονολογούνται στην Ελληνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα ήρθε στο φως μια απόθεση από χάλκινα αντικείμενα ( δείτε την εικόνα ) δίπλα σε έναν τοίχο, που αρχικά ερμηνεύεται  ως θυσία για κτίριο, σε συνδυασμό με μια μεταγενέστερη ανακαίνιση του οικισμού.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η είδηση ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου από το Facebook, και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις από τις έρευνες.