Τη σορό αγνώστου, που βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, εντόπισε σήμερα το πρωί παρέα νεαρών τουριστών, που περπατούσαν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας πηγαίνοντας για καφέ στο χωριό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο Aegina Portal, εντόπισαν κάτι που έμοιαζε με μπάλα, ενώ πλησιάζοντας περισσότερο διαπίστωσαν ότι έμοιαζε με μία ανθρώπινη φιγούρα και ένας από αυτούς το τράβηξε προς την άμμο, χρησιμοποιώντας μία καρέκλα που υπήρχε εκεί.

Τότε έγινε κατανοητό ότι επρόκειτο για ανθρώπινο πτώμα σε ιδιαίτερα προχωρημένη αποσύνθεση. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, και ένα όργανο από τον Αστυνομικό Σταθμό Μεσαγρού έσπευσε στο σημείο του συμβάντος, απομακρύνοντας τους περαστικούς. Να σημειωθεί ότι το σημείο του συμβάντος είναι απέναντι από το λόφο που βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, στον ύψος του τοίχου με τα graffitis.

Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, άνδρες του οποίου προχώρησαν στην προβλεπόμενη διαδικασία και την απομάκρυνση της σορού. Την περιοχή του συμβάντος επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος, κύριος Κώστας Γεννίτσαρης. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας.

[upd] Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, για το περιστατικό, αναφέρει τα ακόλουθα:  "Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη πτώματος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην περιοχή πλαζ  ''ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ'' Αίγινας. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη πτώματος σε προχωρημένη σήψη και διαμελισμένο. Ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας."