Μία ημέρα πριν την αναχώρησή του από το Βέλγιο, ο Ολυμπιακός έδωσε το πιο δυνατό φιλικό του απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ, με το παιχνίδι να λήγει 0-0.

Αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός, δείχνοντας πως ο Σάντσεθ προσπάθησε στις προπονήσεις που μεσολάβησαν από το παιχνίδι με την Βέστερλο να διορθώσει την αμυντική λειτουργία που είχαν παρουσιάσει οι παίκτες του στο τελευταίο δεκάλεπτο εκείνης της φιλικής αναμέτρησης, όπου η ομάδα του είχε δεχθεί δύο τέρματα.

Επιθετικά οι Πειραιώτες δεν απείλησαν αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δείχνοντας εμφανώς κουρασμένοι από το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο έφτασε στο τέλος του.

Σε ένα πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο, Ολυμπιακός και Μπριζ έμειναν στο 0-0 δίχως να υπάρξει κάτι σπουδαίο.

Στο πρώτο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν από τα αριστερά με τον Πουλίδο, ο οποίος πλάσαρε με τους αμυντικούς όμως να απομακρύνουν σε κόρνερ.

Η επόμενη (αν μπορεί να θεωρηθεί) καλή στιγμή, ήταν και πάλι για τους Πειραιώτες με ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Βέλγων, ο οποίος δεν ανησύχησε.

Στο 26’ ο Μπράουν Ιντέγε έκανε ένα σουτ από τα δεξιά, με τον γκολκίπερ της Μπριζ να μπλοκάρει και πάλι και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Από ‘κει και πέρα, οι Βέλγοι είχαν δύο αδύναμες κεφαλιές οι οποίες κατέληξαν στην αγκαλιά του Στέφανου Καπίνο.

Αξιοσημείωτη στιγμή ήταν αυτή με την απόκρουση του Έλληνα πορτιέρο στο 33ο λεπτό όταν ο αντίπαλος επιθετικός σούταρε με τεχνική και με δύναμη, η μπάλα έσκασε μπροστά του αλλά δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Καπίνο όσο περνάει ο καιρός και παίρνει κι άλλα παιχνίδια, δείχνει ότι θα γίνεται όλο και καλύτερος.

Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο παρά τις αλλαγές που έγιναν, χωρίς ωστόσο να διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν και πάλι η ώρα του Στέφανου Καπίνου να πραγματοποιήσει ακόμη μία εξαιρετική επέμβαση, πέφτοντας στα αριστερά και αποκρούοντας το σουτ του επιθετικού της Μπριζ.

Τρία λεπτά αργότερα, έδωσε την θέση του στον Νίκολα Λεάλι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα γκολπόστ του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας πολύ θετική εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός είχε δύο πολύ σταθερές εξόδους στις οποίες μπλόκαρε τη μπάλα και… καθάρισε τη φάση, αλλά η καλύτερή του στιγμή, ήταν η απόκρουση στο 70ολεπτό στο τετ α τετ με τον επιθετικό των Βέλγων, όπου έδειξε τα τρομερά αντανακλαστικά του και τον λόγο που τον επέλεξαν οι άνθρωποι του Θρύλου.