Την τρίτη του νίκη στο τέταρτο φετινό του φιλικό πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-2 της Βέστερλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν κάποια πολύ καλά στοιχεία όσο ήταν σοβαροί, αποδεικνύοντας τι μπορούν να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και κάποιες στιγμές αδράνειας στην άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, που έφερε τα δύο γκολ των Βέλγων.

Αυτό είναι ένα στοιχείο που σίγουρα θα τονίσει στους ποδοσφαιριστές του ο Βίκτορ Σάντσεθ και θα προσπαθήσει να το διορθώσει στις προπονήσεις, αλλά και στα επόμενα φιλικά που ακολουθούν, πριν από τα προκριματικά του Champions League.

Σε ένα όχι και τόσο καλό από άποψη θεάματος πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε επί της Βέστερλο, με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλαν Πουλίδο στο 39’.

Την εσχάτη των ποινών καταλόγισε ο Βέλγος διαιτητής, όταν από σέντρα του Μαζουακού, η μπάλα «κόπηκε» από χέρι αμυντικού, με τον Μεξικανό επιθετικό να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις.

Στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης δεν συνέβη κάτι το ιδιαίτερο, με τις ομάδες να είναι εμφανώς κουρασμένες από την περίοδο της προετοιμασίας και τα πόδια των παικτών να είναι «βαριά», με τον Ολυμπιακό παρόλα αυτά να προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες καλές ευκαιρίες κυρίως από τα άκρα, κάτι που δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις ο Βίκτορ Σάντσεθ.

Στο 33’ σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» (εκτός του γκολ) όταν από κόρνερ του Ανδρούτσου, ο Κασάμι σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Βέλγων.

Για μία ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας ακόμη δύο τέρματα, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία, έδειξε όμως κάποια σημάδια αδυναμίας στην άμυνά του, δεχόμενος δύο γκολ σε διάστημα 9 λεπτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βίκτορ Σάντσεθ έκαναν το 2-0 με τον Ανδρούτσο στο 62’, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον έτερο νεαρό, Μανθάτη και πέτυχαν το… δικό τους γκολ, δείχνοντας πως αν συνεχίσουν έτσι θα πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν από τον Ισπανό προπονητή.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Βούρος εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά, αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Φελίπε Πάρντο ο οποίος έκανε την ασίστ στον Ιντέγε Μπράουν που δεν αστόχησε και έγραψε το 3-0 για τους Πειραιώτες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν να χαλαρώνουν και να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, κάτι που έφερε τα δύο γκολ των Βέλγων (81’, 89’), οι οποίοι μείωσαν σε 3-2 λίγο πριν την εκπνοή.