Στο Βέλγιο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ολυμπιακός, ο οποίος ετοιμάζεται για το δεύτερο φιλικό του εκεί. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι ετοιμάζονται σιγά σιγά για τα προκριματικά, βλέπουν τη δουλειά τους να αποτυπώνεται στο γήπεδο, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Βίκτορ Σάντσεθ, μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ» μετά το φιλικό με τη Γάνδη. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε και για τα συστήματα της ομάδας, αλλά και για τους νέους παίκτες.

Αναλυτικά τα λόγια του Βίκτορ Σάντσεθ στον «ΓΑΥΡΟ»

Ήταν 4-3-3 στο πρώτο ημίχρονο και 4-4-2 στο δεύτερο, έτσι δεν είναι;
«Όχι... Ήταν 4-4-1-1 (γέλια). Το σύστημα είναι κάτι διαφορετικό από την τακτική. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε διαφορετικά συστήματα, γιατί θα συναντούμε όλο και διαφορετικές συνθήκες στους αγώνες. Για αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Έχουμε πει ότι θα έχουμε ως βάση το 4-4-2, είδαμε ότι με την Γάνδη παίξαμε 4-1-4-1, 4-3-3 και 4-2-3-1».

 
Είδαμε να βγαίνουν πολλά πράγματα που δουλεύατε στην προπόνηση στο φιλικό με την Γάνδη. Αυτό, φανταζόμαστε, ότι είναι το πιο σημαντικό για εσάς.
«Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια προετοιμασίας δεν είναι σημαντικά, αλλά από την άλλη πάντοτε σου δίνουν αυτοπεποίθηση όταν έρχονται θετικά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι η ανάλυση των καταστάσεων που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Κι επίσης το πώς κυλάει ένα παιχνίδι και πώς πάει η δουλειά σε σχέση με αυτό που έχουμε κάνει ως ομάδα στην άμυνα, στην επίθεση, στη μεσαία γραμμή. Οι μέρες τρέχουν, αλλά βλέπουμε ότι κάνουμε καλή προπόνηση, καλή δουλειά. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε την πίεση, να μαθαίνουμε καθημερινά να είμαστε πιο συμπαγείς. Σε γενικές γραμμές μείναμε ευχαριστημένοι με το παιχνίδι που κάναμε στη Γάνδη. Δούλεψαν όλοι οι παίκτες, η φυσική κατάσταση ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ μια χαρά πήγε και η τακτική μας».
 
Ένα σχόλιο για τον Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια και για τους πιτσιρικάδες. Οι μικροί είναι εδώ μόνο για την προετοιμασία ή θα τους υπολογίζετε και για τη σεζόν;
«Για εμένα προέχει η ομάδα και για αυτό δεν θα ήθελα να μιλάω ατομικά για ποδοσφαιριστές, όσο κι αν πραγματοποίησαν κάποιοι μία καλή εμφάνιση. Για εμάς η ομάδα είναι πάντοτε πάνω απ' όλους τους παίκτες. Πρέπει όλοι όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό, να είμαστε focus σε αυτό. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι από το πρώτο παιχνίδι του ντε λα Μπέγια. Τον ξέρουμε από την Ισπανία, είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, χρειάζεται ακόμα χρόνο γιατί είναι στην ομάδα λίγες μέρες. Αλλά σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται εδώ, έχει αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας, έπαιξε 30 λεπτά στο φιλικό σε πολύ καλό επίπεδο. Το ευχάριστο είναι η δουλειά που ρίχνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους μικρούς, φυσικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί έχουν μία εξαιρετική συμπεριφορά. Έχουν καλή πνευματική παρουσία, αλλά επειδή κι εγώ ήμουν ένα παιδί που είχα προέλθει από τις ακαδημίες, ξέρω πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής σε τέτοιες ηλικίες που δουλεύει σκληρά. Τα παιδιά παρουσιάζονται στο γήπεδο ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με καλό ομαδικό πνεύμα και περιμένουν να παίξουν με την πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο μιλάς στο γήπεδο. Θα πρέπει όμως να τους φροντίζουμε, να τους προστατεύουμε. Θα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και να τους μιλάμε συνεχώς. Πρέπει να τους προστατεύουμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί τους σκληρά, να τους δίνουμε τις απαραίτητες συμβουλές για να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι το κίνητρο που έχουμε. Είναι νέοι παίκτες, οι εφημερίδες θα γράφουν πολλά, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι μακρύς ο δρόμος. Θέλω όμως συγκεκριμένα για το φιλικό με την Γάνδη να μιλήσω για τον Ανδρούτσο. Ήταν ο μοναδικός που δεν έπαιξε ξέχωρα από τους τραυματίες. Δεν σημαίνει κάτι. Έχει εξαιρετική συμπεριφορά όπως και οι υπόλοιποι μικροί».