Στο πρώτο δυνατό φιλικό του Ολυμπιακού για φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την Γάνδη και βρέθηκαν πίσω στο σκορ έπειτα από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 2-1, όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο ημίχρονο, με το τελικό σκορ να είναι το 2-2. Τα ερυθρόλευκα γκολ πέτυχαν οι Ιντέγε και Φορτούνης.

Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και πιο απειλητικοί μπροστά στην αντίπαλη εστία, κυρίως με κάποιες ενέργειες και σέντρες του Πάρντο από τα δεξιά και μία από τον Μανιάτη που βγήκε έπειτα από συνεργασία με τον Κολομβιανό.

Η πιο κλασσική ευκαιρία όμως πραγματοποιήθηκε από τον Ιντέγε όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας, κάλυψε όλα τα μέτρα που είχε μπροστά του, όμως ο τερματοφύλακας της Γάνδης του είπε «όχι» απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Αυτοί που άνοιξαν το σκορ όμως και μάλιστα κόντρα στη ροή του αγώνα ήταν οι Βέλγοι οι στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης με μακρινό σουτ. Ο Στέφανος Καπίνο έπεσε, όμως η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να διώξει, καθώς πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 37’ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 1-1, όταν από καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα πλάγια, η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Ιντέγε, με τον Νιγηριανό φορ να την «καρφώνει» στην εστία της Γάνδης.

Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια έπειτα από το πρώτο 45λεπτο, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα, όταν ο Σιόβας έκανε τάκλιν για να «κόψει» τον αντίπαλο του και η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του.

Η εκτέλεση του πέναλτι στο 43’ ήταν εύστοχη από τον παίκτη της Γάνδης και το ημίχρονο έληξε με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από την Γάνδη, καταφέρνοντας μάλιστα να φέρει το ματς στα ίσα, ενώ είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, στο δεύτερο μέρος έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία παρά την κούραση από τις καθημερινές προπονήσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους, ήρθε στο 58’ για τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα αυτή, ήταν το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Κώστας Φορτούνης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, σούταρε με πολύ δύναμη στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Γάνδης και έκανε το 2-2.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πουλίδο «χόρεψε» τους αντίπαλους αμυντικούς, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή τη σέντρα, όμως ο Μπουχαλάκης δεν σημάδεψε σωστά.

Στο 67’ ήρθε και η καλύτερη στιγμή των παικτών του Σάντσεθ μετά το γκολ του Φορτούνη. Ο Τσόρι έκανε τρομερή προσποίηση έξω από την  περιοχή, σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα όμως να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι των Βέλγων.

Σαφώς πολύ καλή η παρουσία από τους «ερυθρόλευκους» παρά την κούραση που αντιμετωπίζουν από τις σκληρές προπονήσεις του Ισπανού προπονητή. Έδειξαν  πολύ καλά στοιχεία, τα οποία θα φανούν χρήσιμα για τη συνέχεια.