Για 8ο συνεχόμενο καλοκαίρι, ο Αύγουστος… χορεύει πάνω στα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου στον Πόρο. Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, το γραφικό νησί του Σαρωνικού, φιλοξενεί  την 8η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου-Πόρος 2016, που προσφέρεται σε σπουδαστές πιάνου όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

Στα πλαίσια της Ακαδημίας Πιάνου, πραγματοποιείται και το 8o Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου-Πόρος 2016, που οργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες, σπουδαστές της Ακαδημίας, να δείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν με το κοινό την τέχνη τους.

Η έναρξη του Φεστιβάλ  θα γίνει στο κτίριο Συγγρού την Τετάρτη 17 Αυγούστου, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν την 18η Αυγούστου και θα τελειώσουν την 29η Αυγούστου 2016. Θα γίνουν στις αίθουσες του νεοκλασσικού κτιρίου Συγγρού και στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι.

 Tην Πέμπτη 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία «υπό το φως της πανσελήνου» στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, στον Πόρο, από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας, γεγονός που προσελκύει μεγάλο και ενδιαφερόμενο ακροατήριο.

Στις 19, 20, 21, 23, 25 και 26 Αυγούστου θα γίνουν ατομικά ρεσιτάλ από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας στις 20.00΄στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού και στις 21.45΄ στη Αίθουσα “Νεφέλη” του Ξενοδοχείου Sirene Blue Resort.

Ειδικότερα, στο ρεσιτάλ της 23ης Αυγούστου, στο ξενοδοχείο “Sirene Blue Resort”, θα παρουσιαστούν τα βραβευθέντα έργα του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης “De Bach Au Jazz 2015”.

 Στις 24 Αυγούστου στις 20.00΄, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Συγγρού θα πραγματοποιηθεί κοντσέρτο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού.

 Και τη φετινή χρονιά έχει προσκληθεί η Ορχήστρα “ Sinfonietta” της Αθήνας για να συμπράξει με επίλεκτους σπουδαστές της Ακαδημίας το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 20.00΄, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού

Η ακρόαση για την επιλογή των συμμετεχόντων σολίστ θα γίνει στις 22 Αυγούστου, στις 20.00΄στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με εξεταστική επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές της Ακαδημίας και το μαέστρο της Ορχήστρας.

 Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ πιάνου στις 21.45, στον ίδιο χώρο, από λιλιπούτειους πιανίστες της Ακαδημίας.

Οι επιλεγμένοι νεαροί σολίστες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οδηγίες/συμβουλές από το μαέστρο σχετικές με το κοντσέρτο που θα παίξουν και τη σχέση σολίστα και ορχήστρας στις 23 και 24 Αυγούστου.

 Στις 28 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού στις 20.00’, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ακαδημίας με ένα δεύτερο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού.