Ένας Ολυμπιακός μαεστρικά στημένος από τον Μάρκο Σίλβα πήγε στο “Emirates” και έφυγε με μια τεράστια νίκη 3-2 επί της Άρσεναλ. Τεράστια, όχι μόνο για τη σημασία της καθώς τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου αλλά περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, η πρώτη «ερυθρόλευκη» στην Αγγλία. 

Οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω σκορ, και όταν δέχθηκαν τα γκολ με τα οποία ισοφάρισαν οι «κανονιέρηδες» είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις! Άνοιξαν το σκορ με τον Πάρντο στο 33ο λεπτό, πέρασαν και πάλι μπροστά σκορ (2-1) με αυτογκόλ του Οσπίνα στο 40ο μετά από κόρνερ του Φορτούνη, και στο 66ο λεπτό με τον Φινμπόγκασον έκαναν το 3-2! 

Οι παίκτες του Βενγκέρ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Γουόλκοτ στο 35ο λεπτό και σε 2-2 με τον Σάντσε στο 65ο λεπτό. 

Εξαιρετικός ο προπονητής του Ολυμπιακού στο κοουτσάρισμά του. Παρέταξε μια ομάδα εξαιρετική τακτικά, η οποία κατάφερε να περιορίσει την κυκλοφορία της μπάλας της Άρσεναλ, και την ίδια στιγμή να μπορεί να απειλήσει την εστία του Οσπίνα. 

Απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να τοποθετήσει τον Σαλίνο στο άκρο της άμυνας. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. 

Το παιχνίδι 

Πέρα για πέρα δικαιωμένος για τις επιλογές του στην 11άδα του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα παρακολούθησε την ομάδα του να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο στο Emirates. 

Οι ερυθρόλευκοι αμύνθηκαν σωστά, έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Ρομπέρτο και αναζήτησαν με αντεπιθέσεις τις... τύχες τους στην επίθεση. Ο Σαλίνο δικαίωσε τον Πορτογάλο για την επιλογή του στο άκρο αντί του Μαζουακού. Ήταν αρκετά καλός ανασταλτικά, και βοήθησε τους ερυθρολεύκους επιθετικά σε πολλές περιπτώσεις. Αυτός και ο Μποτία είχαν καίριες παρεμβάσεις σε επιθέσεις της Άρσεναλ με τον Ισπανό να νικά σε προσωπικές μονομαχίες τον Σάντσες. 

Σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατάει» προς την περιοχή του Οσπίνα. Στις περιπτώσεις αυτές φάνηκαν τα αμυντικά προβλήματα που έχει η Άρσεναλ σε αδράνειες των παικτών της. Από μια τέτοια προήρθε και το κόρνερ από το οποίο προήρθε το πρώτο γκολ των ερυθρολεύκων. Στο 33ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Πάρντο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Τσάμπερλεϊν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Άρσεναλ.

Ωστόσο οι «κανονιέρηδες» αντέδρασαν γρήγορα. Στο 35ο λεπτό ο Σάντσες άλλαξε την μπάλα με τον Γουόλκοτ ο οποίος κινήθηκε έξυπνα και από πλάγια θέση έκανε το 1-1 για τους Άγγλους. 

Φυσικά και το γκολ αυτό χάλασε τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος ζητούσε σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας. Δεν χάλασε όμως την ψυχολογία των παικτών του. Αγωνιζόμενοι με τον ίδιο τρόπο μπόρεσαν να κερδίσουν μέτρα προς την περιοχή του Οσπίνα. Και στο 40ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ -αυτή τη φορά από την αριστερή πλευρά- ο Οσπίνα έκανε το λάθος και πέρασε με την μπάλα την τελευταία γραμμή. 

Στο δεύτερο 45λεπτο η Άρσεναλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να πιέσει αρκετά. Και το έκανε... Οι παίκτες του Βενγκέρ άρχισαν να «σφυροκοπούν» την εστία του Ολυμπιακού, οι παίκτες του οποίου συνέχισαν όμως να αμύνονται σωστά και μεγάλη αυτοθυσία. Ενδεικτική η φάση του 60ου λεπτό με τον Ρομπέρτο –αρχικά- και στη συνέχεια με τον Ομάρ (με κεφαλιά) να διώχνουν την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. 

Ωστόσο δεν κατάφερναν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα, τελικά, η Άρσεναλ να ισοφαρίσει. Στο 65ο λεπτό ο Σάντσες με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την κακή θέση που πήρε ο Μποτία. 

Το τέρμα αυτό όμως δεν σόκαρε τους παίκτες του Σίλβα! Ίσα – ίσα που βγήκαν στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ και στο αμέσως επόμενο λεπτό (66’) πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Καμπιάσο έστρωσε στα δεξιά στον Πάρντο. Αυτός με τη σειρά του, βρήκε τον Φινμπόγκασον ο οποίος από κοντά πλάσαρε σωστά και έκανε το 3-2 για Πειραιώτες! 

Οι εντεκάδες: 

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγερίν (86’ Κάμπελ), Κοσιελνί (56’ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60’ Κοκλέν) Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ 

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλινο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86’ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι), Ιντέγε (46’ Φινμπόγκασον)