Ιστορικής σημασία συνάντηση με τους «Κόκκινους Αετούς», ομάδα η οποία διοικείται από τον όμιλο που διαχειρίζεται το λιμάνι της Σανγκάης είχε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποδέχτηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία της διοίκησης της κινεζικής ομάδας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Γιαν Τζουν.

Ο Τζουν συνοδευόταν από πέντε συνεργάτες του, στον όμιλο και στην ομάδα και πιο συγκεκριμένα από τους κ.κ. Τζιαγκ Γκογκσένκ, Ντογκ Ζιγκάγκ, Χουαγκ Χαϊντόγκ, Λιου Τσαγκμάν και Γιε Ζενχιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιάννης Βρέντζος τους ξενάγησε τόσο στον Ναό όσο και στο Ρέντη, με τους Κινέζους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Έκαναν διάφορες ερωτήσεις, ειδικά για τη δομή και την οργάνωση του Ολυμπιακού, με έμφαση βέβαια στις Ακαδημίες και τις Σχολές του Θρύλου.

Μάλιστα, στο Ρέντη ο πρόεδρος Γιαν Τζουν και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν και μέρος της προπόνησης του Ολυμπιακού, που προετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προπονητής στους SIPG είναι ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, γνωστός Σουηδός τεχνικός και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρξε και σύντομη συνομιλία των Κινέζων με τον Τζίμι Ντουρμάζ. Στους «Κόκκινους Αετούς», αξίζει να σημειωθεί πως αγωνίζονται παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως ο Γκανέζος Γιαν Ασαμόα και ο Βραζιλιάνος Έλκεσον.

Λίγο αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέθεσε γεύμα στην κινεζική αντιπροσωπεία και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Τζουν, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για επιχειρηματικά και ναυτιλιακά θέματα.

Με αυτή την επίσκεψή τους οι Κινέζοι ολοκλήρωσαν τον ευρωπαϊκό ενημερωτικό τους κύκλο συναντήσεων και αξίζει να αναφερθεί πως πέραν του Ολυμπιακού, είχαν συνάντηση πρωτύτερα με ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.