Όπως αναμενόταν, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αναβάλλεται. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρει πως με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού ο αγώνας δεν θα γίνει αύριο (7/5, 20:30) κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ.

Η αστυνομία στο έγγραφο που έχει στείλει και ουσιαστικά έδωσε το πάτημα που έψαχνε ο Σταύρος Κοντονής, εκτός από την ένταση που θα υπάρχει με τις πορείες, επικαλείται και την μεγάλη αντιπαλότητα των φιλάθλων των δυο ομάδων και λέει ότι δεν μπορεί να διαθέσει επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για το Ολυμπιακό Στάδιο και την γύρω αστική περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ".

"Η τερατολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο"
Αναφορικά με δημοσιεύματα περί πρόωρης λήξης της αγωνιστικής περιόδου που εξετάζουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, η θέση που εκφράστηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας ήταν πως "η τερατολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο", θέλοντας να τονίσει με αυτό ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.